7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Öğretmenler günü kutlandı

Gümüşhane'de "24 Kasım Öğretmenler Günü" düzenlenen törenlerle kutlandı.


Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Atatürk Kültür Merkezinde Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nin düzenlediği programla devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan öğrencileri yetiştiren öğretmenlerin yapıcı ve yaratıcı insanlar olduğunu belirterek, öğretmenlerin insan haklarına saygılı, özverili, çevresine güven ve inanç veren, içi insan sevgisi ile dolu insanlar olduğunu söyledi. Öğretmenlerin ülkenin her noktasında, her iklim koşulunda fedakarca çalıştığını, şehit olduğunu söyleyen Yıldırım, "Öğretmenin olduğu yerde bayrağımız dalgalanır, İstiklal Marşımız okunur. Onun için büyük önder Atatürk 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyerek öğretmenlere ne kadar güvendiğini gösterip, çok büyük sorumluluklarda yüklemiştir. Hepimiz bu sorumluluğun farkındayız. Atamızın güvenine layık olmak için çok çalışmaktayız" dedi.


Gümüşhane'de 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 200 okulda bin 811 öğretmen ve 23 bin 485 öğrenciyle eğitime devam ettiklerini söyleyen Yıldırım, "Başta ilçelerimiz olmak üzere boş geçen derslerimiz bulunmamaktadır. Geçtiğimiz hafta ilimize atanan 160 öğretmenle birlikte Gümüşhane'de öğretmen açığımız bulunmamaktadır. Okul öncesi oranımız yüzde 60'ın üzerindedir. Kız öğrencilerimizin okullaşma oranı yüzde 85 oranındadır. Orta öğretime devam etmek isteyen bütün kız öğrencilerimize yurt imkanı sağlanmıştır.


Orta öğretimde meslek lisesi oranı yüzde 58 civarındadır" şeklinde konuştu.
Vali Enver Salihoğlu ise, öğretmenliğin zor ve sorumluluk isteyen ancak saygın bir meslek olduğunu belirterek, öğretmenlerin ülkenin gelişmesinde emeğinin büyük olduğunu vurguladı. Yaşanılan çağın rekabet çağı olduğuna değinen Salihoğlu, "Bu yarış bireyler arasında olduğu gibi devletler arasında da bütün hızıyla sürmektedir. Yarışı önde bitirmek için eğitimli insan gücüne sahip olmak gerekir. Bilgi üreten, üretilen bilgiyi kullanarak sosyal, kültürel ve ekonomik durumunu geliştiren uluslar gelecekte var olabilecektir. Aksi halde ya ikinci sınıf bir ulus olarak kalacak ya da yok olup gidecektir. Bu nedenle ülkemizin en büyük sermayesi olan gençleri, bağımsız iş görebilen, analitik düşünme yeteneği gelişmiş, ülkesini ve ulusunu seven, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefini ilke edinmiş biçimde yetiştirmeliyiz. Bu zor görevi öğretmenlerimiz üstlenmiştir. Bu yüzden öğretmenlerimiz ülkemiz için çok önemli ve değerlidir. Gümüşhane'de her kademede eğitim-öğretim kurumu mevcuttur.


İlimiz fiziki imkanlar bakımından ülkemiz ortalamasının üzerindedir. Bu imkanların daha da iyileştirilmesiyle eğitimin kalitesinin yükseleceği şüphesizdir. İlimiz, Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir sıralamasında 62. sırada yer almaktadır. Eğitimdeki başarı sıramız da çoğu zaman maalesef bu seviyelerde kalmıştır. Okul öncesi eğitimde önemli bir ilerleme sağladık. Türkiye ortalamasının iki katına çıktık. İlimizde her türlü imkanın bulunduğunu söylemek elbette mümkün değil. Ancak mevcut durumumuz birçok ile göre küçümsenmeyecek boyuttadır" diye konuştu.
Programda daha sonra adaylığı kalkan öğretmenler yemin etmesinin ardından, yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgeleri" Vali Enver Salihoğlu tarafından, plaketleri ise Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım tarafından verildi. 10 Kasım Atatürk Koşusu ve 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan yarışmalarda dereceye giren ödüllerinin verilmesinin ardından öğretmenler arasında yapılan masa tenisi, satranç, voleybol ve diğer yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.


Programın son bölümünde ise oratoryo ve halk oyunları gösterileri davetlilere sunuldu. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Vali Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 09:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?