7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Öğretmenlere İngilizce semineri

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında SANKO Holding A.Ş. tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan DynEd Dil Eğitim yazılımlarının eğitimleri başladı. DynEd Gümüşhane İl Temsilcisi Behice Bozkır il ve ilçe merkezlerinden katılan yaklaşık 70 civarı İngilizce öğretmenine DynEd Sistemi, uygulaması ve işleyişi konusunda üç gün sürecek olan seminerin ilkini verdi.

Bozkır,”DynEd İngilizce Dil eğitim sistemi dil eğitimini bilgisayar üzerine taşıyan ve öğrencilerin İngilizce öğrenmelerine destek sağlayan bir eğitim sistemidir. Söz konusu sistem eğitim yazılımları ve destek yazılımlardan oluşmaktadır. Bu sistemle okul ve okul dışında bilgisayar üzerinden öğrencilerin sistem ve öğretmenleri, tarafından izlenmelerini ve yönlendirmelerini sağlamaktadır. “ dedi.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş ta “Eğitimden uzak kalan toplumların tarihsel süreçte giderek yok olduğunu görmekteyiz. Bugün üniversiteden mezun olan bir gencimiz kendi alanında iyi yetişmesinin yanında teknolojiyi ve özellikle de İngilizce’yi çok iyi kavraması zaruri olmuştur. UNESCO’nun yaptığı bir araştırmada eğitim olarak Dünyanın 156 ülkesi arasında ilk 90 içerisindeyiz. Ancak bunu daha ileriye götürme gayreti içersinde olmamız gerekiyor. DynEd kısaca; İngilizce eğitimini okul içi ve okul dışında öğrencilerimize sunma hizmetidir.”diye konuştu.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın ise şunları söyledi: “Küreselleşen ve bilginin baş döndürücü bir hızla ilerlediği yirmi birinci bilgi asrında çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü bilgi ve teknoloji ile buluşturmayı ilke edinmeliyiz. Bu konuda siz değerli İngilizce öğretmenlerimize çok işler düşmektedir. Ama öncelikle sizlerden bir istirhamım olacak. Bulunduğunuz okullarda görev yapan Türkçe öğretmenleri ile iyi diyaloglar içerisinde bulunun. Dilimizi iyi öğrenemeyen ve iyi kullanamayan çocuklarımız İngilizce’yi de doğal olarak yanlış öğreneceklerdir. DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi ile ilimiz çocukları diğer akranlarını bir şekilde yakalayacaklardır. Tek şansımızda budur. Çocuklarımızın çok iyi şartlarda yetiştirebilmemiz için eğitim camiası olarak bilgiden bilgi üretmek zorundayız. İlimiz öğretmenleri ve idarecileri olarak böyle bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 15:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?