6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Okul öncesi eğitim herkesin hakkı

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Gümüşhane’de okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 54 olduğunu söyleyerek, “Okul öncesi eğitimi 36-72 aylık tüm çocuklarımızın hakkıdır” dedi. 

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, beraberinde Okul Öncesi İl Koordinatörü Merkez Anaokulu Müdiresi Aynur Bilgin ile birlikte Merkez İlçeye bağlı okulların Anasınıflarında bir dizi incelemelerde bulundu. 

İlköğretim okulları bünyesinde bulunan Anasınıflarının her geçen gün daha da yaygınlaştığını söyleyen İbrahim Taş; “Okul öncesi eğitimi 36-72 aylık tüm çocuklarımızın hakkıdır, bu eğitimden geçen çocuklarda gözlemlenen sosyal ve kişisel gelişimler ülkemizde okul öncesi eğitimin zorunlu eğitimin bir parçası haline getirilmesi çalışmalarını da başlatmıştır. Bizler Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olarak okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için çaba harcamaktayız. Öğrenci velilerimizden de okul öncesine çalışan anne ve babaların çocuklarını emanet ettikleri bir kreş olarak değil, çocuğun sosyal, psikolojik ve kişisel gelişimine katkı sağlayan, eğitimin en önemli basamağı, temel taşı olarak görmelerini istiyoruz” dedi. 

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş; Gümüşhane’de 52 Okul Öncesi Öğretmeni, 5 Ücretli öğretmen, 70 Kadrosuz Usta Öğretici ile 1660 öğrencinin okul öncesi eğitimlerini sürdürdüklerini, Gümüşhane’nin okul öncesi eğitimde yüzde 54 olan okullaşma oranının daha da yükseltilmesi için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 12:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?