7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Okul öncesi eğitim şenliği

Gümüşhane merkez Nesrin Halit Zarbun Ana Okulu'nca düzenlenen “Okul Öncesi Şenlik” etkinliklerine katılan Vali Enver Salihoğlu “Yıl sonunda okul öncesi eğitimi yüzde 60'ın üzerine çıkaracağız.” dedi. 

Balyemez Konağı bahçesinde düzenlenen şenliğe Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir, Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, ana okulu öğrencileri ve velileri katıldı. Ana okulu öğrencileri tarafından eğitim süresince hazırlanan resim sergisinin açılışı Vali Salihoğlu tarafından yapıldı. Minik öğrenciler teker teker kendilerini tanıttıktan sonra okul öncesi okulu bitiren 72 ay gurubu mezuniyet belgeleri Vali Salihoğlu ve törene katılanlar tarafından verildi. Minikler keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini yaşadılar. 

Açıklama yapan Vali Salihoğlu, Gümüşhane'de yıl sonuna okul öncesi eğitimin yıl sonuna kadar yüzde 60'a çıkarılacağını belirterek “İlimizde eğitim öğretim başı itibariyle yüzde 26 okullaşma oranı vardı. Yaptığımız bir proje ile çağ nüfusunu ana okuluna almaya çalışıyoruz. Sezon arasında olmasına rağmen yüzde 40'ı bulduk. Bu oran eğitim yılı sonuna kadar yüzde 60 düzeyine çıkaracağız. İl nüfusumuzda da önemli oranda düşüş var. Bizim nüfusumuz gerçek nüfusun üzerinde görülüyor. Gerek milli eğitim teşkilatındaki arkadaşlarımız, gerek kaymakamlarımız yoğun bir çaba sarf ediyorlar. 2007-2008 öğretim yılında bu oranı yüzde 80'lere çıkaracağız. Taşınabilirleri de taşıma kapsamına alacağız. Zaten Milli Eğitim Yüksek Şurası da yaptığı son toplantıda ana okulu eğitimini zorunlu eğitim kapsamına almayı planlıyor Muhtemelen bir-iki yıl içerisinde ana okulu zorunlu eğitim haline getirilecek” dedi. 

Vali Salihoğlu, daha sonra ana okulunu bitiren çocuklarla birlikte mezuniyet pastasını keserek, minik çocuklara teker teker ikram etti.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 14:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?