7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Okul ve pansiyon sıkıntısı yok

Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş, yeni öğretim yılına okul ve pansiyon sıkıntısı olmadan gireceklerini söyledi.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Vekili İbrahim Taş, yeni öğretim yılına hazırlık çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, okul ve pansiyon açısından sıkıntı çekmeyeceklerini söyledi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından merkez Bağlarbaşı Mahallesi'ne yaptırılan 32 derslikli Fevzi Paşa İlköğretim Okulunun yeni öğretim yılı ile birlikte hizmete açılacağını belirten İbrahim Taş şunları söyledi:” İki yıl önce Fevzi Paşa İlköğretim Okulu yıkılarak TOKİ tarafından Selçuklu mimarisine uygun yapımına başlanılan 32 derslikli ilköğretim okulumuz önümüzdeki öğretim yılında hizmete açılacaktır. Şu anda okulumuzda çevre düzenlemesi yapılıyor.”

Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki bulunan bir diğer okul, Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun Tekke Beldesi'ne taşınacağını belirten Taş, “Bu okulumuzun bina ve pansiyonu Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane Mühendislik Fakültesine devredilecek. Burada okuyan 480 öğrencimiz ise merkeze bağlı Tekke Beldesi Pansiyonlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na nakledilecek. Tekke beldemizde iki yıl önce yapımına başlanılan 240'ar öğrenci kapasiteli erkek ve kız öğrenci pansiyonlarımızın yapımı da tamamlandı. Şu anda bu pansiyonlarda da çevre düzenlemesi yapılıyor” dedi.

Merkez ilçe başta olmak üzere Şiran ilçesi dışında Kelkit, Köse ve Kürtün ilçelerine yapılan pansiyonların da tamamlanarak hizmete açılacağını bildiren Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş, şu bilgileri verdi: “Kelkit, Köse ve Kürtün ilçelerimize Aydın Doğan Vakfı tarafından geçen yıl temeli atılan 100'er öğrenci kapasiteli pansiyonların yapımı tamamlandı. Yeni öğretim yılı ile birlikte bu pansiyonlarımız da hizmete girecek. Pansiyon sıkıntımız tamamen ortadan kalkmış olacak. Şiran ilçemize bir adet Aydın Doğan Vakfı bir adet de bakanlığımız tarafından 100'er öğrenci kapasiteli iki pansiyonumuzun yapımı ise sürüyor. Bu pansiyonlarımız da bir sonraki öğretim yılında hizmete açılacak”.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 10:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet akif kılıcoglu IP: 88.224.19.xxx Tarih : 7.09.2007 16:33:47

merhaba bu yazacagım mesajın hiç bir etkisinin olacağını düşünmüyorum ama susmakta istemiyorum... ben kürtün merkezde ikamet etmekteyim buranın bir lisesi bile yok farkındamısınız .. Kürtün merkezde bulunan Atatürk Lisesi adı altındaki lisenin halini gelinde bir görelim Burada ögretmen ve ögrenciler zordurumda hazırlanıyorlar yeni eğitim ve ögretım dönemine ama nafile oradaki dershanelerde kaliteli derslik yok hem zaten derslik yokki neyse siz ihtiyac yok diyorsanız öyledir .. eski erzincan valisi derki; bir hizmet yaptınmı herkes başına üşüşür mühettişler gelir hep bir yerlerde suçunu ararlar ama yıllarca o koltuklarında boş boş oturanlara bir şey olmaz.... anlayan anladı...