8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Okullarda ilk zil çaldı

2007-2008 eğitim ve öğretim yılının açılması ve İlköğretim Haftası Gümüşhane'de düzenlenen programla başladı.

Yusuf Çiftçi İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Musa Uncu'nun günün anlam ve önemi belirten açılış konuşmasını yapmasının ardından, öğrenciler hafta ile ilgili şiirler okudu. Öğrencilerin şiirlerini okumalarının ardından, ilköğretim haftası ile ilgili okul öğretmenleri ve öğrenci velileri konuşmalarını yaptılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, yaptığı konuşmada, Gümüşhane'deki eğitimin seviyesinin yükselmesi için herkese görev düştüğünü belirterek, “Değişen ve gelişen toplum yapısı içerisinde eğitimde ileri seviyeleri yakalamak mecburiyetindeyiz. Bunun içinde geleceğimizin teminatı yavrularımı maddi, manevi değerlerine saygı duyan ve bu değerlere sahip çıkan, çalışkan, disiplinli ruh sağlığı yerinde, düşünen ve araştıran, sorgulayan, tartışan, azimli, bilimsel düşünmeyi başarabilen, başarıya inanan, kendine güvenen idealleri olan nesiller olarak yetiştirme azmi ve kararında olmalıyız. Bu kararlılık sadece öğretmen ve öğrencilerde değil basın, sivil toplum kuruluşları gibi diğer çevresel faktörlerde de olmalıdır. Şimdi düşünelim, yeni bir eğitim öğretim dönemine başlarken, çevremizde nasıl bir hazırlık içerisindeyiz. Okulların başlaması bir futbol sezonunun başlaması kadar heyecan veriyor mu acaba. Biz toplum olarak eğitim öğretim işleyişine duyarsız kalarak sürdürdüğümüz hayatımızda dönem dönem “Eğitimde Kaçıncıyız” biçiminde sorularla hayıflanmaya ne kadar hakkımız vardır. Gümüşhane'nin coğrafi şartlarını göz önüne aldığımızda olmazsa olmazlarının başında eğitim alternatifinin olduğu bir gerçektir. Dünyanın her yerinde kabul edilmiş bir gerçek vardır ki oda, kalkınmanın lokomotifinin eğitim ve eğitilmiş insan olduğudur. Bunun için yapılacak en önemli yatırımda eğitime yapılan yatırımdır. Bundan dolayıdır ki, sivil toplum kuruluşlarının ve basının önemli görevlerinden biri de insanların eğitimlerine katkı sağlamaktır. Bazen eğitim kurumlarımızda ortaya çıkan olumsuzluklar gündeme getirilmektedir. Ancak kurumlarımızda yapılan olumlu çalışmalarında gündeme getirilmesi öğretmen, öğrenci ve velileri motive edeceği ve geleceğe daha pozitif bakmalarını sağlayacağı da unutulmamalıdır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, konuşmasında şunları kaydetti: “Şu an kamuoyunda Gümüşhane'deki eğitim ve öğretimin kalitesinin düştüğü ifade edilmektedir. Ancak, OKS'de bir önceki yılan göre aldığımız sonuçların daha iyi olduğunu göz ardı edilmemelidir. ÖSS'de alanlara göre aldığımız puanlar neticesinde sayısalda 72. eşit ağırlıkta 67. sözelde ise 57. sırada olduğumuz görülmektedir. Ancak, ÖSS yerleştirmede sonucun daha çok olumdu olduğu görülmektedir. Dört yıllık fakültelere yerleştirme oranımız bütün iller arasında 35. Açık öğretim fakültelerine yerleştirme oranımız bütün iller arasında 53. sınavsız geçişte ise bütün iller arasında 8. Ortalama olarak Türkiye genelinde 32. sırada olduğumuz unutulmamalıdır. Bizim için 30. sıra değil dört yıllık lisans bölümlerine yerleştirme oranı önemlidir. 2006-2007 eğitim öğretim yılında 65. iken bu yıl 25 ili geçerek 40. sıraya yükselmiş bulunuyoruz. Her şeyin başı eğitimdir. Bu yüzden eğitimcilik yani öğretmencilik çok şerefli bir meslek olmanın yanında sorumluluğu da çok alan bir görevdir. Onun için yeni eğitim öğretim yılı başlarken eğitimcilerimizden dönüp arkalarına bakmalarını ve geçmiş tecrübelerinden hareketle bu yeni eğitim öğretim yılını daha iyi nasıl geçirebileceğimiz düşünmelerini istiyorum. Yeni bir dönemde çok şeyler başarabileceğimize inanıyorum. Çünkü birlikte yaşadığımız acı tecrübeleri ve farklı hataları tekrarlama hakkımız olmadığını biliyoruz. Bu güzel memleketimizde birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerimize davam edeceğimize inanıyoruz.”

Yusuf Çiftçi İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programa Gümüşhane Vali Yardımcısı Soner Şenel, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, İl Emniyet Müdürü Ali Tom, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, İl Müftüsü M. Cüneyt Kavşut, okul müdürleri ve kurum amirleri katıldı.
Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri Vali Yardımcısı Soner Şenel, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker ve Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce'ye çiçek sundular.
Program Halk Oyunu ekibinin gösterileri ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 15:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?