7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Okullarda seçim heyecanı

Gümüşhane Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun, demokrasinin hayatın tüm bölümlerinde tatbik edildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Yönergesi" kapsamında, Gümüşhane Rehberlik ve Araştırma Merkezinde yapılan, öğrenci meclis seçimlerinde bir konuşma yapan Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mesut Olgun, demokrasinin önemi ve gereğine vurgu yaptı.

Olgun, “İl öğrenci temsilcisine kadar tüm temsilcilerin seçimle belirlenmesinin demokrasinin artık hayatımızın tüm bölümlerinde tatbik edildiğinin en büyük göstergesidir” dedi.

Seçimler için oluşturulan geçici divanın yaptığı yeminden sonra adaylık başvurusunda bulunan öğrenciler de birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. Kapalı yapılan seçim sonrası Adalet Meslek Lisesi öğrencisi Fatih Çavuşoğlu, Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Ömer Yön, Harşit Lisesi öğrencisi Uğur Bayrak, Fevzipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Ezgi Aksoy ve Anadolu Meslek Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Alper Turhan merkez ilçe öğrenci temsilciliklerine seçildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında oluşturulacak olan çocuk meclisine Gümüşhane’den meclis temsilcisinin ise merkez ilçe ve ilçelerden seçilen öğrenciler tarafından ileri bir tarihte yapılacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 12:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?