6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Okuyan Gümüşhane projesi

Gümüşhane Valiliği tarafından başlatılan "Okuyan Gümüşhane projesi" kapsamında köy okullarına ve kahvehanelere kitap hediye edildi.


Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi, okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin eğitimini sağlamak amacıyla Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Hasköy, Torul ilçesine bağlı Kocadal ve Aktaş köyleri köy okullarına ve köy kahvehanelerine kitap dağıtıldı.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu,İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın,Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam Hasköy,Kocadal,Aktaş köylerini ziyaret ederek köy okullarına ve köylerdeki kahvehanelerin kıraathaneye dönüştürülmesi köyde yaşayan insanların faydalanması için kitap bağışında bulundular.


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu köy okullarının ve kahvehanelerin bu kampanya süresince önemli bir işleve sahip olacağını belirterek;“Köylerimizde her okulumuza bir kütüphane,her sınıfımıza ve köy kahvehanelerine bir kitaplık kurmak ve okullarımızın bulunduğu çevrenin de okuma merkezleri haline getirerek oluşacak okuma kültürü atmosferi içine çocuklarımızı,gençlerimizi anne ve babalarımızı dahil etmek hedefimizdir.Kitaplar bilmediğimiz dünyaların kapılarıdır. Bu dünyaları tanıyarak düşünce çemberimizi genişletir.kültür düzeyimizi yükseltiriz.Okumak insana güven verir. Kendine güvenen insan ise başarı kalesinin burçlarında bayrağını dalgalandırmaya başlar.Gümüşhane’nin ve Türkiye’nin başarısı için okumalı ve okutmalıyız.“dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 13:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?