7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Okuyan Gümüşhane

Gümüşhane Valiliği tarafından başlatılan “Okuyan Gümüşhane” projesi kapsamında okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması, toplumun her kesimine okuma alışkanlığı kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi amacıyla Köse ve Şiran ilçelerinde öğrencilere 4 bin adet kitap dağıtıldığı öğrenildi. 

Kampanya ile Köse ilçesindeki köy İlköğretim Okulları ve Taşıma Merkezli İlköğretim okullarında İlçe Kaymakamı Metin Esen tarafından 22 kutu içindeki bin 338 adet hikaye kitabı dağıtıldı. Geçtiğimiz günlerde okulları ziyaret ederek kitapları dağıtan kaymakam Metin Esen öğrencilere kitabın önemini, hayatımızdaki yerini, kitap okumanın kazançlarını anlatarak, “Bu kampanya ile okuma alışkanlığının kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilerek kitabın gündelik hayatımızın bir parçası haline getirilmesi hedeflenmektedir.” dedi. 

Şiran ilçesinde ise ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda okuyan tüm öğrencilere İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından ihale ile alınan 2 bin 859 adet kitap dağıtıldı. 

Kitapların 3 bin 500 YTL'ye ihale ile alındığını söyleyen Şiran Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, alınan kitapların Çocuk Klasikleri, İlköğretim 100 Temel eser, Türk Klasikleri ve Dünya Klasiklerinden oluştuğunu söyledi. Şiran’daki tüm okulları gezerek kitapları dağıtan Kaymakam Üçer, okullarda incelemelerde bulunarak, okul yönetimi ve öğrencilerle sohbet edip sorunlarını dinledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 11:14:30
Güncelleme :13 Nisan 2008 Pazar 11:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?