5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Organ bağışı konferansı

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Organ ve Doku Nakli” konulu konferans düzenlendi. 

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) salonunda yapılan konferansın sunuculuğunu Eğitim Şube Müdürü Murat Ergin yaparken, Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Ali Özer de konuşmacı olarak katıldı. Organ ve Doku Nakli haftası nedeniyle düzenlenen konferans, Eğitim Şube Müdürü Murat Ergin’in kısa açılış konuşmasıyla başladı. Ergin konuşmasında : “Organ bağışlamak, hastaya rahat yaşam sağlamak, hayat buldurmak demektir.”dedi. 

Yaklaşık bir saat süren konferans boyunca salonda bulunan öğrenci ve vatandaşlara, organ nakli nedir?, Hangi organ ve dokuların nakli yapılır?, Organ nakli kimlerden yapılır? , Organ naklinin gelişimi, organ bağışı nedir, nasıl yapılır? sorularının cevapları anlatıldı. 

Yer yer soru cevap şeklinde süren konferansta Uzm. Dr. Ali Özer: “İlimizde organ bağışında bulunan kişi sayısı 2004 yılında üç iken maalesef 2005 ve 2006 yılında organ bağışlayan hiçbir vatandaşımız yok. Organ bağışlamak isteyen vatandaşların İl Sağlık Müdürlüğü ve devlet hastanelerine başvurmaları halinde iki tanık huzurunda dolduracakları senetle organlarını bağışlamış olacaklar. Organ bağışında bulunanların bu hareketlerini ebeveynlerine haber vermeleri gerekiyor. Zaman zaman yaptığımız eğitimlerde insanlarımızı organ bağışlamaya davet ediyoruz. Umarım bundan sonra böylesine önemli bir konuda vatandaşlarımız daha duyarlı olurlar.” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 12:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?