6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Organ bağışı sunumu

Gümüşhane’de Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi proje kulübünün düzenlediği Organ Bağışı Kampanyasının sunumu yapıldı.


Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sunuma Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Kaçıran, Merkez İlçe Özel İdare Müdürü Yusuf Uçan, M.Ç. Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hasan Taş, okul ve kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.


Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürü Dr. Gülbin Aydoğdu’nun organ bağışı ile ilgili teknik bilgi vermesi ile başlayan programda daha sonra Diyaliz hastalarından görüntüler, böbrek nakli yapılan Gönül Kaya (39) adlı vatandaşın mektubunun okunması, şiir sunumu, skeç ve slayt sunumu ile sona erdi.
Şube Müdürü Dr. Gülbin Aydoğdu, sunumunda Türkiye’de 44 bin kişinin organ nakli için beklediğini, bu sayıya her yıl 8 bin kişinin eklendiğini ve 2002-2006 yılları arasında 16 bin 317 kişinin organ bağışında bulunduğunu söyledi. Aydoğdu, 2007 yılı itibarı ile Gümüşhane’de diyalize giren 48 hastanın olduğunu buna karşın 21 kişinin organ bağışında bulunduğunu da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 15:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?