3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

OSB'ye 6 fabrika daha

Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) incelemelerde bulunan Vali Veysel Dalmaz, bölgenin yatırımlara hazır hale getirildiğini belirterek, 6 fabrikanın daha yakında temelinin atılacağını söyledi.

Vali Veysel Dalmaz, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ile birlikte OSB’yi gezerek, OSB Müdürü Metin Şeker’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bölgeye içme suyu sağlayacak kuyudaki çalışmaları da inceleyen Vali Dalmaz, çalışmalardan çok memnun olduğunu ifade ederek, "Yol güzergahını değiştirdik. Yatırımcılar eski yoldan hem memnun değillerdi, hem de OSB’ye kış aylarında araçlar zor çıkıyordu. DSİ ve Köy Hizmetleri personel ve makineleriyle daha kısa ve sağlıklı bir yol güzergahını, bir ay gibi kısa sürede tamamlayarak asfalt serilecek duruma getirdik. Çalışmalar beni memnun etti. OSB’deki bağlantı yollar ve parsellerde de bir sorunumuz olmadığını memnuniyetle öğrendim. Tek sıkıntımız bölgeye verilecek suydu. Bunu da Harşit Çayı kenarına kuracağımız kuyuyla sağlayacağız. 15 gün içerisinde bu sorun aşılmış olacak" dedi.

OSB’nin Gümüşhane’nin yüz akı olacağını belirten Vali Dalmaz, "İstihdamı sağlayıcı fabrikalar arka arkaya açılacak. Mermer, gübre ve yatak fabrikalarımız açıldı. 6 adet fabrikanın daha açılması için müracaat edildi. Bu fabrikalarımız da en kısa zamanda kurulacak. OSB için hiçbir sorun yok. Başvuran herkese tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız tam destek veriyor. Tek amacımız var işsiz insanlarımıza iş bulmak, istihdamı artırmaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 15:10:18
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?