8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

'ÖTV’siz mazot bizim de hakkımız'

Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali İsmail Daltaban, şoför esnafından özel tüketim vergisi alınmamasını önerdi. 

Devletin, uçak firmalarına ve kayıkçılara ÖTV’ siz mazot verdiğini dile getiren Oda Başkanı Daltaban “ÖTV’siz mazot bizim de hakkımız. Bu hakkımızın verilmesini istiyoruz. Ama ne yazık ki, Türkiye’nin yükünü çeken şoförlere bu imkan tanınmıyor. İlimizde şoför esnafı biterse Gümüşhane’de biter” dedi. 

Daltaban “Gümüşhane göç veren ilerin başında geliyor. Şu anda 4 bin kayıtlı üyemiz var. Ne yazık ki bu üyelerimizin bir çoğu da işsizlik nedeniyle başka illere göç etmek zorunda kaldılar. 2007 Yılında en önemli beklentimiz transporter geçişlerin yeniden canlılık kazanmasıdır” açıklamasında bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 10:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
savaş özcan IP: 88.239.12.xxx Tarih : 2.03.2007 22:58:46
devletimizin zengin transport firmalarına ötv siz mazot weriyorsunuz neden ben bir kamyon vuyken benim kadar wergi wermiyor ben 2.5 ytl ye mazot alırken onlar daha ucuz daha ekonomik mazot alıyolar arto kotrası we yatı olanlar'da bu mazottan yararlanıyorlar bu niçin dikkate almıyorsunuz dikkate almanızı saygılarımla arz ederim.