7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Pansiyonlu okullarda açık büfe dönemi

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 2007–2008 öğretim yılından itibaren il genelindeki tüm pansiyonlu okullarda açık büfe uygulamasına geçileceğini söyledi. Vali Salihoğlu, açık büfe uygulaması ile israfın asgariye indirilmesinin planlandığını belirtti.

Pansiyonları mutfağından başlamak kaydı ile modern bir yapıya kavuşturmak istediklerini belirten Gümüşhane Valisi Salihoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Bu öğretim yılının ikinci yarısından itibaren merkezde bulunan pansiyonlu okullarda açık büfeye geçişi sağladık. Pansiyonda kalan çocuklarımız kahvaltıda ne yemek istiyorlarsa onu seçip alacaklar. Zeytin yemek isteyen zeytin, zeytin yemek istemeyen öğrenciye illa da zeytin yiyeceksin diye bir zorlama olmayacak. Kahvaltılın 7-8 tür kahvaltılık yiyecekten hangisini yemek istiyorsa onu tercih edecek. Çocuk yemek istediklerini kendisi tercih edecektir. İkinci yarıdaki uygulama yararlı oldu. İsraf insanların ruhunda olan bir olgu. Ne kadar önlem alırsanız alın önüne geçilemiyor. Ama asgariye indirmek istiyoruz. Önümüzdeki öğretim yılından itibaren de il genelindeki tüm pansiyonlu okullarımız açık büfe uygulamasına geçecektir.”

Salihoğlu, okul pansiyonlarında oda sistemi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Salihoğlu, “Pansiyonlarımızda oda sistemini tercih ediyoruz. Ranzadan, karyolaya geçişi sağlayacağız. Banyolar da iyi olacak. Temizlik ve hijyen koşullar üzerinde önemle duruyoruz.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 14:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?