6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Pestil ve pekmez yarışması yapıldı

Gümüşhane 15. Uluslar arası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm şenlikleri sürüyor.
Şenlikler kapsamında Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğünce organize edilen Dut Pestili ve Dut Pekmezi Yarışması Atatürk parkında yapıldı.

Gümüşhane'nin adı ile özdeşleşen Dut Pestili ve Pekmez yarışmasına 49 yarışmacı katıldı. Pestil yarışmasında birinci Sema Doğan, İkinci Mevlüde Yıldırım, Üçüncü Saniye Öztürk oldu. Dut Pekmezi yarışmasında birinci Gönül Duman, ikinci Pınar Doruk, Üçüncü Serpil Çubukçu oldu.

Her iki kategoride dereceye giren yarışmacılara tam, yarım ve çeyrek altın Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Vali Yardımcısı Soner Şenel tarafından verildi.

Yarışmadan sonra konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı “Dünyada, kültür ve tanıtım amaçlı turizm giderek önem kazanmaktadır. Yaşanılan kentin dokusu, kültürel zenginlikler, doğal güzellikler ve sahip olunan değerlerin tamamı düzenlenen bu tür şenliklerle ülkenin diğer bölgeleri ile tüm dünyada tanınmaya başlamıştır. Bu bakımdan düzenlenen her türlü şenlikleri önemsiyoruz. Gümüşhanemiz'de 15 yıldır devam eden Uluslararası Kuşburnu-Pestil şenliklerinde bu yıl da yöresel tadlarımız olan Pestil ve Pekmez Yarışmalarıyla devam ediyor. Yarışmalara katılan hanımefendilere teşekkür ediyorum.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 21:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?