2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Polis otosu tarandı: 2 yaralı

Gümüşhane'de dün akşam saatlerinde polis otosunun taranması sonucu 1 polis memuru ile olay mahallinden aracıyla geçmekte olan 1 vatandaş yaralandı.

Gümüşhanespor Tesisleri önünde saat 21.30 sıralarında, Asayiş Şubesi'ne bağlı bir ekip otosu, uzun namlulu silahlarla tarandı. Olayda, polis otosunda bulunan Polis Memuru Eyüp Şahin ile olay mahallinden aracıyla geçmekte olan Çetin Ergün isimli vatandaş yaralandı.

Yaralı polis memuru Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, il müdahalesi Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde yapılan Ergün ise Trabzon Numune Hastanesi'ne sevk edildi.

Olay yerinde inceleme yapan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Gümüşhane'de böyle bir olayın beklenmediğini belirterek, Alucra İlçe sınırından Gümüşhane'nin dağlık bölgelerine bir grup teröristin girdiğinin haber alındığını, bunun üzerine güvenlik tedbirlerinin artırıldığını ifade etti. Vali Dalmaz, kaçan teröristlerin yakalanması için tüm vatandaşlardan güvenlik kuvvetlerine yardımcı olmalarını, gördükleri yabancı kişileri en yakın güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.

Vali Dalmaz, yaralı polis memurunu hastanede ziyaret etti. Dalmaz, polis otosunun taranmasının ardından beraberinde Ak Parti Gümüşhane milletvekili Sabri Varan ile birlikte hastaneye giderek yaralı polis Eyüp Şahin'i ziyaret etti. Geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Dalmaz'a yaralı polis olay hakkında bilgi verdi. Bu arada, yaralı polisin ismi açıklanmayan ekip arkadaşı, "Görev başındayken, ilk önce maytap atılıyor sandık, daha sonra kurşunlar arabamıza gelince aracın tarandığını anladık" dedi.
Vali Dalmaz, hastaneden sonra, Ak Parti milletvekili Sabri Varan, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Adalet Komisyonu Başkanı Dündar Örsdemir, Emniyet Müdürü Ali Tom ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu. Olayın ardından Gümüşhane'de şehir giriş ve çıkışları tutuldu, görevli devriye sayısı arttırıldı.

Öte yandan, olay yerinde kaleşnikof marka silaha ait 20 adet boş kovan bulunduğu belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 07:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?