6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Polisin 163. yıl kutlaması

Polis Teşkilatının kuruluşunun 163. yıldönümü Gümüşhane'de de törenlerle kutlandı.

Atatürk anıtı önündeki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Kamil Şanlı; ”Mensubu olmaktan daima onur ve gurur duyduğum, elde ettiği başarılarla yüce Türk Milletinin sevgi ve güveni kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk İlke ve İnkılaplarının, laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutlamaktan gurur duyuyorum. Emniyet teşkilatı olarak üzeremize düşen görevlerin bilinci içerisinde güzel Türkiye’mizin 21. yüzyılda daha onurlu günler geçirmesi için hizmetlerimizi disiplinli bir çalışma planıyla daha da geliştirmekteyiz.”dedi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise “163 yıl önce kurulan emniyet örgütü, bugünkü modern teşkilatlanma yapısına kavuşturularak milletimize hizmet etmeye devam etmektedir. İç güvenliğimizi sağlayan önemli kuruluşlarından biri olan emniyet teşkilatı bu görevini başarı ile yürütmektedir. Cumhuriyet Türkiyesinin polisi Cumhuriyetimizin koyduğu temel ilkelere, Yüce Atatürk’ün getirdiği çağdaş prensiplere uygun hareket etmek zorundadır. Bunların başında insan hakları gelmektedir. Ülkemiz polisi diğer güvenlik birimlerinde olduğu gibi insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inan bir anlayışla hizmet etmektedir. Polis teşkilatının 163. kuruluş yıldönümünde; Ülke için canını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyor, bütün polis teşkilatımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Anıt önündeki törenden sonra Köprübaşı polis merkezinde kurulan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün açılışı yapıldı. Polis haftası kutlamaları Şehit aileleri, gazi ve görev malullerine öğlen yemeği ve il Emniyet Müdürünün makamda tebrikleri kabulü ile devam etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 15:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?