7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Polislere iletişim semineri

Gümüşhane Rehberlik Araştırma Merkezi ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde polis memurlarına kurumsal iletişim semineri verildi.


Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Psikolojik Danışman Onur Aydın iletişime yönelik olarak yaklaşık 150 civarındaki emniyet personeline seslendi.


İl Emniyet Müdürü Kamil Şanlı ve üst kademe yöneticilerinde katıldığı seminerde konuşan Onur Aydın, iletişimin bir sanat olduğunu ve iletişimde bilgi akışının karşılıklı olarak komünikasyon ve enformasyon olarak değerlendirildiğini söyledi. Aydın, “Bu süreç içerisinde insan olma özelliklerinin getirdiği veriler neticesinde insanlar mutlaka duygularını, yaşantılarını bireylerle paylaşması gerekmektedir.Bireyler sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için sağlıklı bir iletişim sürecini işletmeleri gerekmektedir. İletişimi olumsuz etkileyen bazı etkenler vardır. Bunlar genelleme yapmak, ya hep ya hiç ilişkisine göre hareket etmek, olaylara empatik yaklaşmamak sayılabilir. Tekrar ederek söylüyorum ki; iletişimin bir sanat olduğu unutulmamalıdır. İnsanların bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak iletişim süreçleri devam ettirilmelidir. Unutulmamalıdır ki insanlar üç şeyden mutlu olmaktadır. Bunlar; Özgür olmak (özerklik), yeterlilik-doyum ve özsaygıdan ibarettir.” Dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 20:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?