7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Ramazan ayında emek hırsızlığı

Gümüşhane’de Ramazan ayında sertifikalı davulculuk yapan Rıca Ocaklı kendisiyle alakası olmayan kişi yada kişilerin ev ev dolaşarak para topladığını iddia etti.


Gümüşhane’nin Hasanbey mahallesinde son 4 yıldır baba mesleği olan ramazan davulculuğunu yapan Rıca Ocaklı bazı kişi yada kişilerin vatandaşları kandırarak kendilerini akrabası olarak tanıtıp para topladıklarını tespit ettiğini söyledi.


Ocaklı konuyu adli makamlara değil de bu kişilerin vicdanlarına havale ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Son 4 yıldır aralıksız olarak belediyeden aldığım sertifika ile Gümüşhane’nin en kalabalık mahallelerinden birisi olan Hasanbey Mahallesinde ramazan davulculuğu yapıyorum. İnsanlar geceleri sıcak yataklarında uyurken bizler Allah rızası için emek harcıyoruz. Ramazanın son 10 gününde davul çaldığımız bölgelerde vatandaşları ziyaret ederek gönüllerinden koptuğu kadar para alıyoruz. Son birkaç yıldır 2-3 kişi olduklarını tespit ettiğim bir şebeke benim akrabam olduklarını iddia ederek vatandaşlarımızdan para topluyormuş. Buradan vatandaşlara sesleniyorum, bu sahtekarlara itimat etmeyiniz. Ben gittiğim her evde mutlaka belgemi gösteriyorum. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsunlar.”
Gümüşhane Belediyesi tarafından bu yıl Karşıyaka, Karaer, Çamlıca, Hasanbey, İnönü ve Yenimahalle mahallesi ile Cumhuriyet caddesi için 4 davulcuya sertifika verilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 10:39:24
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 11:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?