7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Rehabilitasyonda ihmal iddiası

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinde kalan zihinsel engelli bir kişi kendisini ikinci kattan aşağı attı.

Gencin ailesi rehabilitasyon merkezi yönetimini suçlarken, Gümüşhane Engelliler ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mürsel Eryılmaz, konuyu takip ederek yasal girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Selimiye köyünde yaşayan Celepçi ailesi zihinsel engelli çocukları Özgür Celepçi'yi (20) Kelkit ilçesinde bulunan Şirinler Özel Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ne götürdü. Burada tedaviye alınan genç, bir süre sonra binanın ikinci katından aşağı atladı.

Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özgür Celepçi, durumunun ağır olması gerekçesiyle Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan gencin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

AİLE MERKEZİ SUÇLUYOR
Rehabilitasyon merkezinin ikinci katından atlayarak ağır yaralanan Özgür Celepçi'nin ailesi olayda yöneticilerin ihmali olduğunu iddia ediyorlar. Rehabilitasyon merkezinde tedavi gören çocuklarının 21 Ekim günü bir odaya kilitlendiğini öne süren baba İbrahim ve anne Müşerref Celepçi, "Zorla bir odaya kapatılan oğlum, dışarı çıkamayınca açık bulunan pencereden aşağı atlamış. Kanlar içinde kalan çocuğumu çevredekiler hastaneye kaldırmış. Bu nasıl bir sorumsuzluk, zihinsel engelli birisi böyle odaya kapatılır mı? Sahipsiz bırakılır mı? Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Yetkililere seslenen Celepçi ailesi, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun kendilerine sahip çıkmalarını istediler. Konunun incelenmesini isteyen aile, çocuklarının da sağlığına kavuşması için gerekenin yapılmasını talep ettiler.

DERNEK EL ATTI
Kelkit ilçesinde yaşanan olaya Gümüşhane Engelliler ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mürsel Eryılmaz el attı. Celepçi ailesini yaşadıkları köyde ziyaret eden Eryılmaz, olayla ilgili bilgi aldı. Celepçi ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunan Eryılmaz, "Biz dernek olarak engellilere destek için varız. Konuyu takip edeceğiz, dernek olarak yasal yollardan ailenin hakkını arayacağız" diye konuştu. Maddi durumlarının iyi olmadığını belirten Celepçi ailesi konuyla dernek yönetiminin ilgilenmesini istedi.

MERKEZ'DEN AÇIKLAMA
Olayla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran rehabilitasyon merkezi yöneticilerinden Köksal Coşkun, Özgür Celepçi'nin odaya kilitlenmesinin doğru olmadığını söyledi. Celepçi'nin kendisini pencereden atmak istediği sırada bir öğretmenin engel olmak istediğini ancak fiziki olarak gücünün yeterli olmadığını kaydetti. Kurum olarak, yaralanan Celepçi'ye her türlü maddi ve manevi desteği verdiklerini belirten Coşkun, sağlık durumunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve tüm masrafları üstlendiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 16:20:52
Güncelleme :2 Kasım 2008 Pazar 14:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?