5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Rektörler Karaca Mağarası'nda

Aralarında Fırat, İnönü, Kafkas, 100. Yıl, Cumhuriyet, Erciyes, Atatürk, Gaziosmanpaşa ve Karadeniz Teknik Üniversitesinin Rektör, Rektör Yardımları ile akademisyenlerden oluşan 45 kişilik ekip Gümüşhane’nin Torul İlçesi’ne bağlı Cebeli Köyü’ndeki Karaca Mağarası’nı ziyaret ettiler. 

Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş’ın da katıldığı ziyaret sonrası rektörler adına bir açıklama yapan KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz, Karaca Mağarası’nın eşi, benzeri olmayan bir doğa harikası olduğunu söyledi. 

Bölge üniversitelerinin gücünü birleştirme adına zaman zaman toplantılar düzenlediklerini söyleyen KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tüysüz “Bu amaçla bu güne kadar beş toplantı düzenledik. Altıncı toplantımızı Trabzon’da yapacağız. Toplantı nedeniyle ilimize gelen rektör, rektör yardımcıları ve akademisyen arkadaşlarımla birlikte bölgenin kültürel ve turizm yerlerinde incelemelerde bulunuyoruz.”dedi. 

Toplantı hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Tüysüz şunları söyledi:” Bugün resmi olarak gündem maddelerimizin içerdiği bir toplantı yapacağız. Gündem maddeleri arasında en önemlisi üniversitelerin genç araştırmacılarını yetiştirmek, güçlerimizi, kaynaklarımızı, imkanlarımızı birleştirmek. Bu amaçla doğrultusunda yüksek lisans ve doktora öğrencilerini bu üniversiteler arasında en iyi programı, en iyi imkanı nerede bulacaksa oraya doğru yönlendirilmesini sağlamaktır. Bölge üniversiteleri olarak genç araştırmacılara ilerisi için iyi yetişmelerini, kendi aralarında en iyi bilgiye ulaşma imkanlarını sağlamak için ortak çalışmalara giriyoruz. Bu konuda hazırlanan metni Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onayladı ve bizi destekliyor. Toplantımıza da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili de katılacak. Bu çalışma ile Türkiye adına, Türkiye’nin geleceği adına, hayırlı, güzel bir projeyi hayata geçirmiş olacağız, amacımız budur.”
iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 10:51:24
Güncelleme :21 Kasım 2006 Salı 12:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?