3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Rus Yolu tarih oluyor

Rus işgali yıllarında yapılan ve bugün de kullanılan Gümüşhane-Kırıklı-Köse karayolunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İki aracın yan yana zor geçtiği karayolunda keskin virajlar nedeniyle onlarca trafik kazasının yaşandığı dağ yolunda çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Son yıllarda Erzincan-Kelkit-Köse ve Gümüşhane arasında yolun tehlikeli olması nedeniyle firmalar otobüs seferlerini iptal etmişlerdi. Yolun yapılmaması, Köseliler’in "Ruslar’ın yaptığı yolu kullanıyoruz. Bizi şu zulümden kurtarın" tepkisine neden olmuştu. Köseliler’in çağrısına AK Parti hükümetinden cevap geldi. Yeterli ödenek sağlanarak çalışmalar başlatıldı.

Köse ziyaretinden dönen Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, 13 Kilometrelik Köse Dağı geçidinde incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Çalışmalardan çok memnun kaldığını belirten Vali Dalmaz, "Yüklenici firmayı kutluyorum. Bu yıl sonuna kadar altyapısı tamamlanmış bir şekilde yolun bitirileceğini öğrenince çok mutlu oldum. Bu çalışmalar sonrası Cumhuriyet döneminden beri kullanılan Rus yolu, bu sene tarih oluyor. Köse Dağı’nda korku kalmayacak. Standart bir karayoluna kavuşacağız. Şimdiden hepimize hayırlı olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 15:43:28
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 12:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
savaş köseli IP: 85.99.63.xxx Tarih : 18.06.2005 18:51:41
Ben Köse Kırıklı yolunun yapıldığına hala inanamıyorum.Bu haber köselilerin yıllardan beri beklediği bir müjdedir. Her seçim döneminde siyasiler tarafından yapılacağı vaad edilen,ama seçimler bitince unutulan benim halkımın türküsüdür bu! Köse'nin gelişmesi önünde ki en büyük engel olan bu yol bitince bölgenin canlanacağını düşünüyorum. Suşehri'nde görevini ifa eden bir öğretmen olarak bu yolun yapılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Sözüm size Köseliler!birbirinize düşmeyin birlik olun her şey normale dönecektir.Allaha emanet olun! 2