2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Sağlıkta 'otomasyon' dönemi

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle Halk Sağlığı Laboratuarı ve Otomasyon Sistemi hizmete açıldı.

Açılış öncesi Vali Veysel Dalmaz, Milletvekilleri Sabri Varan ve Temel Yılmaz ile kurum amirlerine bilgi veren Sağlık Müdürü Engin Yılmaz, halk sağlığı laboratuarı ile otomasyon sisteminin devlete yük olmadan tamamen döner sermaye imkanlarıyla bir trilyon liraya mal edildiğini söyledi. Otomasyon sistemiyle mikrobiyoloji, hematoloji, eliza, hormon, biyo-kimya, idrar, gaita ve kültür çalışmalarıyla ilgili olarak 68 tahlilin yapılabildiğini belirten Sağlık Müdürü Yılmaz, "Kelkit ilçemizdeki hastaneye başvuran bir vatandaşımız bu 68 tahlilden herhangi birinin sonucunu en çok 15 dakika içerisinde alabilecektir" dedi.

Gümüşhane’nin aile hekimliğinde pilot bölge olduğunu ifade eden Vali Veysel Dalmaz, "Akşam sabah arkadaşlarımızla çalışacağız. Bundan sonra sağlık hizmetlerinde ulaşılmayan yer kalmayacak ve sağlık hizmetlerinin tabana yayılması için gayret içerisinde olacağız" diye konuştu.

Gümüşhane Milletvekilleri Sabri Varan ile Temel Yılmaz ise ilde 2 bin 40 kişiye bir hekimin düştüğünü belirterek, sağlığın çok önemli bir unsur olduğunu, koruyucu hekimlik sisteminin de hayata geçirilmesi için gereken katkıyı da sağlayacaklarını belirtti.

Vali Veysel Dalmaz ile Milletvekilleri Sabri Varan ve Temel Yılmaz birlikte 3 No’lu sağlık ocağına geçerek otomasyon sisteminin işleyişi hakkında Sağlık Müdürü Engin Yılmaz’dan bilgi aldı. Vali Dalmaz ile Milletvekili Sabri Varan, burada kan vererek sistemin hızı hakkında da bilgi aldı.

Tören sonrasında Vali Veysel Dalmaz, Milletvekilleri Varan ile Yılmaz’a, Sağlık Müdürü Yılmaz da Vali Dalmaz’a sağlık hizmetlerine katkılarından dolayı birer plaket sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 14:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?