7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Gümüşhane'de ''Kadir Gecesi'' nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti.


Şehir merkezinin en büyük camii olan Kemaliye Camii'nde okutulan mevlid-i şerifin ardından cemaate şeker dağıtıldı. İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu belirterek, vatandaşları bu gece ibadeti uykuya tercih etmeye çağırdı. Teravih namazının ardından ildeki muhtelif camilerde bulunan Sakal-ı Şerif ve Hırka-i Şerifleri ziyaret eden vatandaşlar, buralarda tekbirler eşliğinde Peygamber Efendimize (S.A.V.) ait olan Sakal-ı Şerif ve Hırka-i Şerif'i koklamak ve öpmek için birbiriyle yarıştı.


Ahmet Ziyaüddin-i Gümüşhanevi Vakfı Başkanı Erkan Kocatürk, Sakal-ı Şerifler'in 1908 yılında Gümüşhane Milletvekili Meclis-i Mebusan'dan Mısırlıoğlu Hayri Efendi tarafından padişah fermanı ile Bağlarbaşı Mahallesi ve Süleymaniye Mahallesi'ndeki camilere getirtildiğini söyledi. O günden bugüne kadar her yıl sadece Kadir Gecesi'nde Müslümanlar'ın ziyaretine açılan Sakal-ı Şerifler cam muhafaza içinde korunuyor.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu geçtiğimiz aylarda Gümüşhane'yi ziyaret etmiş ve Erkan Kocatürk'ün evinde bulunan Sakal-ı Şeriflerle ilgili padişah fermanı - beratı incelemişti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 09:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?