6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Sanayi ve Ticaret Fuarı açılacak

Gümüşhane’de bu yıl 15. si düzenlenecek olan Uluslar arası Kuşburnu-Pestil Festivali süresince Gümüşhane 1. Sanayi ve Ticaret Fuarı açılacağı öğrenildi. 

Gümüşhane İktisadi ve Yardımlaşma Derneği (GİYAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümüşhaneli Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Yalçın tarafından hazırlanan projenin GÜSİAD yönetim kurulunda onaylanmasının ardından, Gümüşhane Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve GÜSİAD Gümüşhane şubesi ile yapılan görüşmeler neticesinde Temmuz ayının 25-26 ve 27’sinde yapılacak olan 15. Uluslar arası Kuşburnu ve Pestil Festivalinde yapılması kararlaştırıldı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Yüksel Yalçın, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu başkanlığında yaptıkları toplantıda fuarın festival süresince Halk Eğitimi Merkezinde açılmasının kararlaştırdığını söyledi. 

Yalçın açıklamasında, özellikle il dışındaki imalatçı firmaların katılması planlanan fuarda projenin ana fikrinin; Gümüşhane’nin endüstriyel yeteneklerinin geliştirilmesi ve sektörde birbiriyle ortak işbirliği oluşturulması olduğunu belirterek, “İlimizin en çok göç veren iller arasında yer alması, bölgedeki sınırlı sanayi sektöründen kaynakladığı gerçeğinden hareketle, bölgede yapılacak bu girişimlerin yeni kobiler atölyeler ve iş sahası oluşturması beklentisi yer alıyor. Kobilerin sayılarının sınırlı olması orta ve büyük ölçekli yatırımları imkansız kılması, bu konunun çözümünde bu proje ümit veren bir gelişme gibi görünmektedir. Fuarın Kuşburnu-Pestil festivaline denk gelmesi özellikle ziyaretçilerin de sayısının artması beklentisiyle katılımcı firmalara motive edecek en önemli noktalardan biri olacaktır.” dedi. 

Yalçın, bu fuara katılması beklenen il dışındaki imalat sektöründeki firmaların sayısının fazla olmasının bundan sonraki yıllarda da konuya heyecan katacağını, Gümüşhane’de daha büyük fuarların yapılmasını ve sektörün yatırım alternatiflerinden birinin de Gümüşhane olmasının sağlanacağını ifade etti. 

Açıklamasının son kısmında, ümitle, heyecanla, her Gümüşhane’linin bu projeye destek vermesini beklediklerini belirten Yalçın, “Memleketini seven, bu yıl izinlerini kuşburnu festivalinde ve bu fuarda geçirmeli. Orada oluşturulacak heyecana hep birlikte ortak olalım. Sanayicilerimize çağrımız; Gümüşhane’ye sanayinin ilk adımına katılımla destek verelim.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?