7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Şanlıtürk 2 yıl sonra yeniden başkan

Gümüşhane Belediyesi'nde Belediye İş Sendikası İşyeri Temsilciliği seçimlerini kazanan İsa Şanlıtürk, “Arkadaşlarımın güvenlerini boşa çıkarmayacağım” dedi.

Belediye İş Sendikası Gümüşhane Şube Lokali'nde gerçekleştirilen olağan kongreye 74 üye katıldı. İki adayın yarıştığı seçimlerde İsa Şanlıtürk rakibi Fazlı Üçel'i kılpayı geçerek iki yıl aradan sonra yeniden sendika başkanı oldu. Oylamada Fazlı Üçel 32, İsa Şanlıtürk ise 38 oy alırken, 3 oy da boş çıktı. Seçim sonrası açıklamada bulunan yeni başkan Şanlıtürk, “Başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm müdürlerimizle iyi ilişkiler içinde olacağız.”diye konuştu..

Sendikalı işçilerin teveccühleri ile iki yıl sonra yeniden Başkanlığa seçilen Şanlıtürk, “Millet olarak demokrasiye olan vurgunluğumuzu bütün dünya bilmektedir. Bu sebeple karşımızda aday olan arkadaşlarımızla demokratik bir yarışın sonucunda kazanan taraf biz olduk. Adaylık dönemi bitmiş başkanlık dönemi başlamıştır. Bütün arkadaşlarımız bizim kardeşimiz, dostumuzdur. Bu bir demokratik yarıştır. Demokrasinin gereği de bu budur. Bizim hiç kimseyle küskünlüğümüz-dargınlığımız söz konusu olamaz. Biz bütün arkadaşlarımızı kucaklıyoruz. Kendilerine de seçimde gösterdikleri hüsn-ü niyete teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bütün işçilerin haklarını savunacaklarını dile getiren İsa Şanlıtürk, şunları söyledi: “Biz arkadaşlarla her zaman beraberdik. Her şeyimizi paylaştık. Görev yaptığımız süre içerisinde imzalanan toplu sözleşmelerde nasıl mücadele ettiğimizi herkes bilmektedir. Bu mücadele bundan sonra da devam edecektir. İşçi arkadaşlarımızın il dışındaki sorunlarının çözümünde her zaman yanlarında olduk olmaya devam edeceğiz. Şundan emin olsunlar ki artık emanet emin ellerdedir. Bize oy veren vermeyen bütün arkadaşlarımızla beraber bu ekmek mücadelesine devam edeceğiz. Bize güvenenleri hayal kırıklığına uğratmamak en büyük hedefimizdir.”

Şanlıtürk, işveren konumundaki belediye yetkilileri ile de uyumlu çalışacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:“Bu çalışmaları hayata geçirirken idare ile başta Belediye Başkanımız Mustafa Canlı ile Hesap İşleri Müdürümüz ve diğer şube müdürlerimizle iyi ilişkiler içerisinde olacağız. Bu anlayışla bütün sorunlarımızın çözüleceğine inancımız tamdır.Bu vesile ile seçim sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 13:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?