7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

'Sayım küçük iller için çok önemli'

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde, il olarak hayal kırıklığı yaşamak istemediklerini belirterek, vatandaşların nüfus sayımına gereken ilgiyi göstermelerini istedi. 

Gümüş Otel'de düzenlenen yemekli toplantıya Baro Başkanı Ali Haydar Dereli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) İsmail Akçay, Kamu-Sen İl Temsilcisi Şevki Aşkın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 

Gümüşhane il merkezinde vatandaşların nüfus sayımına gereken ilgiyi göstermeleri amacıyla bazı çalışmalar yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, bu çalışmaların birinin de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek konuyu değerlendirmek olduğunu kaydetti. 

Başkan Canlı konuşmasında şunları söyledi:“Bu sayım küçük iller için çok önemli. Olması gereken, olmamız gereken yerde olmamızdır. Ekonomik ve manevi yönden küçük şehirler için bu çok önemlidir. 30 bin 200 olan ilimiz nüfusuna göre merkezi hükümetten kaynak alıyoruz. Önümüzdeki süreçte görünen o ki, bazı yerlere kaçışlar oluyor. 10 bine yakın su abonemiz var. Bir aileyi en az 4 kişi olarak düşünürsek ilimizin nüfusunun 40 bin olması gerekiyor. Buna fakülte ve okullarımızı da eklediğimiz takdirde ilimizin gerçek nüfusu ortaya çıkmış olacaktır.” 

Canlı “Toplum olarak duyarlılık göstermek zorundayız. Gümüşhane'de yaşayan herkes bu duyarlılığa katılmalıdır. Yoksa, hayal kırıklığı yaşayabiliriz. Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, muhtarlarımız bu bilinçte olmaları lazım. Belediyenin başında benim ya da bir başkasının olmasını düşünmeden üzerimize düşen görevi bir vatandaş olarak yerine getirmemiz gerekmektedir. Toplum bilinci böyle bir konuda en üst düzeyde olması lazım. Birlikte gerekli duyarlılığı gösterirsek istediğimiz sonucu alırız” şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 17:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?