6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Şehadet sahnelendi

AK Parti Gümüşhane Gençlik Kolları İl Başkanlığı'nın 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle organize ettiği “Şehadet” adlı tiyatro gösterisi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelendi. 

Tokat Milletvekili Prof. Dr. Osman Demir, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Yusuf Özgün, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, parti yöneticileri ve çok sayıda partilinin izlediği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 

İl Başkanı Yusuf Özgün yaptığı açılış konuşmasında tiyatro ekibini Gümüşhane’ye gönderen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti. Tokat Milletvekili Prof. Dr. Osman Demir ise İl Danışma Meclisi toplantısı münasebetiyle geldiği Gümüşhane’de bu etkinliğe katılmaktan dolayı murtlu olduğunu ifade ederek,“Çanakkale gerçekten insanlık tarihinin en muhteşem savaşlarından birisidir. Orada imanla savaşılmıştır. Siperler arası yer yer altı metreye kadar düşmüştür. O bölgeyi gezipte duygulanmamak gerçekten elde değildir. Karşımızdaki koca bir dünya, koca bir imparatorluğun sonunu getirmek istemiştir. Her şeye rağmen bu millet o savaştan galip çıkmıştır. Diyoruz ki Allah bir daha bu tür savaşları bize yaşattırmasın. Ama biz yine tarihimizin şanlı sayfalarındaki o şanlı yürüyüşümüzü geleceğe de taşımak istiyoruz. 

Bu yolda da inşallah kararlıyız. Ülkemizi Atatürk ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine, hatta onun üzerine çıkarma kararlılığı içindeyiz. İnşallah bunu da başaracağız.”dedi. 

Konuşmaların ardından,Ozan Murat Şekerli,Kerim Yılmazer, İrfan Akgül, Gökmen Giresunlu şarkı ve türküleri ile geceye renk katarken,İl Teşkilat başkanı Fahri Aydın’ın okuduğu şiir salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı. 

Programda daha sonra Esenyurt Belediyesi Belediye Tiyatrosunu Gazi Ramazan Bozkurt yönetiminde “Şehadet” adlı oyunu sahnelemesinin ardından plaket töreni ile sona erdi. 

Plaket töreninde, başarılı çalışmaları nedeniyle Kadın Kolları Başkanı Şule Yüksel Başer’e Tokat Milletvekili Prof. Dr. Osman Demir, yılın en iyi ilçe belediye başkanı seçilen Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran’a İl Başkanı Yusuf Özgün, yılın en iyi belde belediye başkanı seçilen Gümüşgöze Belediye Başkanı Numan Kara’nın adına Ahmet Güler’e Yerel Yönetimler Başkanı Lokman Yıldırım, Tiyatro Yönetmeni Gazi Ramazan Bozkurt’a Gençlik Kolları İl Başkanı Fikret Orak, Mümin Çakıcı’ya İl Teşkilat Başkanı Fahri Aydın tarafından plaket verildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 13:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?