7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Şehir içi ulaşımda dolmuş dönemi

Kelkit Belediyesi’nce toplu taşıma hizmetleri kapsamında bir hat daha 10 yıl süreyle kiraya verildi.

Şehir içi mücavir alan dahil 2 hatta ( TOKİ- Devlet Hastanesi ve Atakent- Devlet Hastanesi) Özel Halk Otobüsü ile toplu taşıma hizmetleri, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15 inci maddesi gereği ve Belediye Meclisinin 04.01.2007 tarih ve 04 sayılı kararları doğrultusunda ihale edilerek 10 yıl süreyle kiraya verildi.

Belediye otobüslerinin yerine ihaleyi alan firmanın 8 dolmuşu ile belirtilen hat ve güzergahlarda yolcu taşınmasına başlandı. Belediye Meclisinin aldığı kararla Haziran 2008 sonuna kadar öğrenciler 300 yeni kuruş ve vatandaşlar da 750 yeni kuruş ücretle taşınacak.

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran;“Hizmetlerimizle Kelkit artık kent hayatının bütün gereklerini yerine getiren bir ilçe olmuştur. Kelkit’i büyütmek ve geliştirmek temel amacımız doğrultusunda hemşehrilerimize en iyi ve en çağdaş hizmetleri sunmak istiyoruz. Özelleştirmede tutarlılık prensibimizden asla ödün vermedik. Bu açıdan, temizlik hizmetlerinin özelleştirilmesinden sonra, şehir içi ulaşımının özelleştirilmesi sürecini de başlatarak Kelkit’te bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 12:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?