6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Sekreterlik eğitim kursu sona erdi

Gümüşhane İş Kur İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gümüşhane Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Sekreterlik eğitim kursu sona erdi.

Valilik toplantı salonunda yapılan sertifika törenine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet, Vali Yardımcıları Mehmet Demiral ve Hasan Erkal, İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, İş-Kur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Özürlüler Derneği Başkanı Mürsel Eryılmaz, kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.


Özürlülere yönelik olarak düzenlenen sekreterlik eğitimi kursu sertifika töreninde konuşan İş Kur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, “İl Müdürlüğü olarak yaşam boyu eğitim anlayışı içinde iş gücü yetiştirme ve uyum hizmetleri konusunda düzenlediğimiz kurslarla insanlarımızı eğitiyor, nitelikli elaman olarak işverenlerimize sunuyoruz. Gümüşhane’de özürlü ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlere kesilen idari para cezaları ile bu kursu düzenledik.”dedi.


Sekreterlik eğitimi kursu sonunda kurs belgelerini alan kursiyerlere konuşan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise “Bu kursa devam eden ve kursu bitiren arkadaşlarımız buradan bir vasıf kazanarak ayrılmış olacaklar. Çalışan insanın vasfı olamadan iş bulma imkanının olmadığını artık daha iyi biliyoruz. Ben her şeyi yaparım diyen insanın sadece bir konuda bilinçli olarak yetişmiş insandan daha iyi olacağını söyleyemeyiz. Vasıflı insan iş veren tarafından aranan yapacağı işin eğitimini almış kişi olarak her zaman bir adım önde olacaktır.” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 15:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?