2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Sel gitti rezillik kaldı

Gümüşhane’de Harşit Çayı’nın yağmurla birlikte taşması sonucu evleri su altında kalan vatandaşlar temizlik çalışmalarına başlarken, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

Evleriyle birlikte ekili arazilerinin de sular altında kaldığını belirten vatandaşlar, Harşit Çayı’nın ıslah edilmesiyle ilgili yaptıkları tüm başvurulara cevap alamadıklarını söyledi.

Gümüşhane’de önceki akşam başlayan ve dün sabaha kadar devam eden yağmurla birlikte eriyen kar sularından taşan Harşit Çayı milyarlarca lira zarara neden oldu. En fazla hasar gören İnönü Mahallesi Mordut mevkiinde ekili sebze ve meyve bahçelerinin yanı sıra yaklaşık 50 evin de su altında kaldığı mahallede, temizlik çalışmalarına bu sabahtan itibaren başlayan vatandaşlar yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

Mahalle sakinlerinden Arif Pezik, Muhammet Köprülü ve Yaşar Can "Yıllarca Devlet Su İşleri’ne Harşit Çayı’nın ıslah edilmesi için müracaat ettik. Bu yıl da Şubat ayında bu müracaatımızı yeniden yaparak Harşit Çayı’nın taşması sonucu ev ve arazilerimizin sular altında kalacağını bildirdik. Bu konuda yetkililerden bir cevap alamadığımız gibi herhangi bir çalışma da başlatmadılar" dedi.

Öte yandan Gümüşhane’nin Torul İlçesi Yarlar Mahallesi ile Harmancık Köyü’nde de taşkınlar nedeniyle ekili alanlar sular altında kaldı. Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir, herhangi bir facianın yaşanmaması için akşam saatlerinde 5 evin tahliye edildiğini söyledi.

Yağmurun etkisini kaybettirmesinin ardından Harşit Çayı’nın debisinin düştüğünü belirten yetkililer yeni yağışın beklendiğini, bu nedenle dere ve çay kenarlarına yaklaşmanın tehlikeli olduğunu ifade ederken, belediye ekipleri yaptıkları anonslarla halkı uyarıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 18:47:03
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 09:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?