6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Şiirlerle Mehmet Akif Ersoy

Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim-Öğretim ve Kültür Şubesi’nce Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 71. yılı anısına organize edilen “Şiirlerle Mehmet Akif Ersoy” adlı şiir okuma yarışması Atatürk Kültür Merkezi Salonunda yapıldı.


Vali Yardımcısı Mehmet Demiral, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile yapılan programın sunuculuğunu Harşit Lisesi Müdür Yardımcısı Kemalettin Karabulut yaptı. Yarışmanın jürisi KTÜ Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu okutmanları Talat Ülker, Nurettin Çiçek ile Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Şubesinde görevli Niyazi Karabulut ve İlhan Sivri’den oluşturuldu.


Liseler arasında gerçekleştirilen yarışmaya merkez ilçede bulunan tüm liseler yarışma şartı gereği birer öğrenci ile katıldılar. 12 öğrencinin Mehmet Akif Ersoy’a ait şiirleri seslendirdiği yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın; “Mehmet Akif Ersoy'un 63 yıllık ömrü, bir destan güzelliğiyle geçti. Onun dosdoğru şahsiyetini, en insafsız muhalifleri bile alkışlamak mecburiyetinde kaldılar. Cumhuriyet devrimizin en dikkate değer fikir ve sanat öncülerimizden biri de M. Akif’tir. O, bizim mütefekkir şairlerimizdendir; Ümidimizin, imanımızın, çilemizin, vatanseverliğimizin, hürriyet aşkımızın şairidir.” dedi.
Okunan şiirler salonda bulunan izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Birbirinden güzel şiirleri, hazırladıkları slayt ve fon müzikleri eşliğinde sunan öğrenciler büyük beğeni topladı. Yarışma sonunda jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Özlem Baki birinci olurken, ikinciliği Fen Lisesi öğrencisi Talha Küçükkaya ve Harşit Lisesi öğrencisi Özkan Gömleksiz paylaştılar. Yarışmanın üçüncüsü ise Fatih İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Habip Ödünç oldu.


Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından katılan tüm öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eseri ile birlikte teşekkür belgesi verildi. Yarışmada ilk üç dereceye girenlere ayrıca altın hediye edildi. Katkılarından dolayı yarışmanın jüri üyelerine ve program sunucusuna da Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın tarafından plaket takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 11:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?