2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Şimdi şenlik zamanı

Gümüşhane'de Ağustos ayının sonuna kadar sürecek olan yayla şenlikleri Dörkonak Yayla Şenliği ile start aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Dörtkonak Yayla Şenliği'nde konuşmacılar, yayla şenliklerinin gurbetten sılaya bir köprü oluşturduğunu, hasretliklerin giderilmesine büyük zemin hazırladığı vurguladı.
Vali Veysel Dalmaz ise Dörtkonak Yayla Şenliği ile şenliklere start verdiklerini söyledi. Vali Dalmaz, "Kültürümüzle, geçmişimizle övünüyor, bu güzellikleri gelecek nesillere taşımayı görev addediyoruz. Bize düşen en büyük görev bu ve bunu geliştirmektir. Ben de yaylaların çocuğuyum. Ben de yaylalarda büyüdüm. Yaylalar insanlar arasında dostluğun, kardeşliğim pekiştiği mekanlardır. Bu güzel gelenek Türk Milleti yaşadıkça ebediyete kadar sürecektir" dedi.

Yayla Şenliğine katılan Halk Ozanı Aşık Kul Nuri ise söylediği "Yetiş Üçüncü Ordu" türküsü ile ayakta alkışlanırken duygulu anlar yaşandı. İşgal yıllarında Rus ve Ermenilerin Gümüşhane yöresinde yaptığı mezalimi anlatan türkü beğeni topladı.

Dörtkonak Yayla Şenliği daha sonra davul-zurna eşliğinde vatandaşların çektiği halaylarla sona erdi. 2 bin metre rakımdaki yaylada yapılan şenliğe, Vali Veysel Dalmaz'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve çok sayıda kurum amiri ile vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 13:56:13
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 10:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Çağlayan Turhan IP: 81.215.55.xxx Tarih : 7.07.2005 09:29:15
İHA Haber ajansına önce teşekkür ediyorum. Bu güzel günümüzü ve yapılanları biz okuyuculara doğru ve tarafsız olarak aktardı.Dörtkonak köyü yayla şenlikleri her yıl yeni gelişmelere öncülük yapıyor.Önemini bir kez daha vurguluyor.O gün halkın arasında geziyordum.Hemen hemen her grubun yanına gittim fotoğraflarını çektim.Yaşlıların bu güzelliklerden çok mutlu olduklarını gördüm. Ayrıca Aşıklarımızın bu kültürün gelişmesine büyük katkısı olduğunu ara ara konuşmalarında bazı uyarılarının etkili olduğunu hissettim.Bu organizeyi kusursuz olarak yapan ve yaptıran Dernek Başkanı Salih Nebioğlu'na sizin aracılığınızla teşekkür ediyor.Saygılar sunuyorum.