2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Şiran Davası yine ertelendi

Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’ne bağlı Elmaçukuru Köyü’nde 17 Eylül 2004 tarihinde devriye gezen jandarma ekipleri tarafından terörist sanılarak 2 kişinin öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanmasıyla ilgili davanın beşinci duruşması bugün görüldü.

"Adam öldürmeye teşebbüs" suçundan haklarında dava açılan Bulancak Jandarma Özel Harekat Komutanlığı’nda görevli Bölük Komutanı Üsteğmen Bülent Kılıç, Onbaşı Turgay Kavak, Onbaşı Osman Güler, Onbaşı Murat Curkuş, Onbaşı Ömer Özen, Onbaşı Cuma Bosyancı, Çavuş Muhammet Çetin ile Mahir Sadıç’ın yargılandığı davanın beşinci duruşması, bugün Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya sanıklar katılmazken, ölen Olcay Han Bayrak’ın annesi Elmas ve babası Halis Bayrak oğullarının resmiyle geldi. Aynı olayda ölen Kenan Çubukçu’nun eşi Leyla Çubukçu ise, eşinin ölümünden 2 ay sonra dünyaya gelen 5 aylık Yadigar ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada sanıkların avukatı Halil Aygül’ün olayın meydana geldiği bölgede av yasağının öğrenilmesini talep etmesi, mağdur yakınlarının tepkisine neden oldu.

Mağdurların avukatı İbrahim Taşdemir ise av yasağının olmasının olayla bir ilgisi olmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, bölgede av yasağının olup olmadığının öğrenilmesi için Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden bilgi alınmasına, olayda ağır yaralanan İsmail Sarı için tedavi gördüğü Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nden iş gücü kaybı raporunun istenilmesine ve İstanbul Adli Tıp’tan balistik rapor sonuçlarının beklenmesine karar vererek duruşmayı 2 Haziran tarihine erteledi.

Duruşma sonrası Olcay Han Bayrak’ın annesi Elmas ve babası Halis Bayrak, duruşmaya başkanlık eden Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Dündar Örsdemir’in kürsüsüne doğru yürüdü.

Acılı anneyi sakinleştiren Örsdemir, adaletin sağlıklı tecelli etmesi için en ince ayrıntıların değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek acılı anne ve babayı teselli etti.

17 Eylül 2004 tarihinde Şiran İlçesi’nin Elmaçukuru Köyü’nde, Kenan Çubukçu (35), Olcay Han Bayrak (18), İsmail Sarı (20) ve Selahattin Çubukçu’ya (31) devriye gezen Bulancak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda görevli jandarma ekipleri terörist sanarak ateş açmış, olayda Kenan Çubukçu ile Olcay Han Bayrak hayatını kaybetmiş, İsmail Sarı ve Selahattin Çubukçu ağır yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 17:02:29
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 17:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?