3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Şiran davası yine ertelendi

Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’ne bağlı Elmaçukuru Köyü’nde devriye gezen jandarma ekipleri tarafından terörist sanılarak 2 kişinin öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanmasıyla ilgili açılan davaya bugün devam edildi.

"Adam öldürmeye teşebbüs" suçundan haklarında dava açılan Bulancak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda görevli Bölük Komutanı Üsteğmen Bülent Kılıç, Onbaşı Osman Güler, Onbaşı Turgay Kavak, Onbaşı Murat Curkuş, Onbaşı Ömer Özen, Onbaşı Cuma Bostancı, Çavuş Muhammet Çetin ile er Mahir Sadıç’ın yargılanmasıyla ilgili davanın 4. duruşmasına, bugün Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya, ölen Olcay Han Bayrak’ın ailesi Elmas-Halis Bayrak, oğullarının resmiyle geldi.

Duruşmada gözyaşlarını tutamayan anne Elmas Bayrak, "Oğlumun hakkını alacağım" dedi.

Aynı olayda ölen Kenan Çubukçu’nun eşi Leyla Çubukçu ise, eşinin ölümünden 2 ay sonra dünyaya gelen 4 aylık Yadigar ile Elif (5) ve Nazlı (4) adındaki çocuklarıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmayı TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, Trabzon İnsan Hakları Derneği yönetim kurulu üyeleri de izledi.

Sanıkların katılmadığı duruşmada mahkeme heyeti, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde tedavi gören İsmail Sarı için sağlık raporu ve işgücü kaybıyla ilgili raporun istenmesine karar verdi. Mahkeme, İstanbul Adli Tıp’tan balistik raporların gelmemesi nedeniyle duruşmayı erteledi.

Bostanlarına zarar veren domuzları avlamak için 17 Eylül 2004 tarihinde Elmaçukuru Köyü’nden Kenan Çubukçu (35), Olcay Han Bayrak (18), İsmail Sarı (20) ve Selahattin Çubukçu’ya (31) yörede devriye gezen Bulancak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda görevli jandarma ekipleri terörist sanarak ateş açmış, olayda Kenan Çubukçu ile Olcay Han Bayrak hayatını kaybetmiş, İsmail Sarı ve Selahattin Çubukçu ağır yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 15:15:54
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?