5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Şiran'da el emeği göz nuru sergisi

Gümüşhane'nin Şiran İlçesi'nde incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği meslek edindirme kursu sergisini açtı. 

Sergi açılışında bir konuşma yapan Vali Dalmaz, el sanatlarında farklı bir vizyon oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Şiran İlçesi'nde Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer ile birlikte ilçede yapımı süren inşaatlarda incelemelerde bulunduktan sonra, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği meslek edindirme kursu sergisini açtı. Sergini açış konuşmasını yapan Şiran Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer 2005-2006 öğretim yılında Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bilgisayar, makine nakışı, el sanatları, kumaş desenleme, giyim ve arıcılık gibi 15 dalda meslek edindirme kursu açıldığını belirterek "Bu kurslarımıza 109 erkek, 176 bayan olmak üzere toplam 285 kursiyer katıldı. Ayrıca anne çocuk eğitimi, üniversiteye hazırlık, Anadolu liselerine hazırlık, yabancı dil kursu ve okuma yazma gibi 21 adet sosyal içerikli kurslarımıza 199 erkek, 215 bayan olmak üzere 414 kursiyer katılmıştır" dedi. 

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz da "El sanatları bizim gelenek ve göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılması, öğretilmesi ve kendi potansiyelimizin değerlendirilmesi açısından da büyük önem arz etmektedir. Yöresel el sanatları olmayan bir yerin kendi tanıtımını yapması diğer illerle rekabeti sağlaması mümkün değildir. Doğu Akdeniz fuarındaki izlenimlerimizde yöresel el sanatlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Şiran ilçemizdeki el sanatları sergisi ayrı bir ilgi odağı oldu. Ben bu el sanatlarını daha da geliştirilmesini istiyorum. Çünkü diğer illerden farklı bir gösterim oluşturmak için el sanatlarımız kullanacağımız önemli bir unsurdur. Bu el sanatlarının ayrıca kendi ekonomilerine de katkı sağlayacak boyutta geliştirilmesi de ayrı bir öneme sahiptir" diye konuştu. 

Yapılan konuşmalardan sonra kursları başarı ile bitirenlerin belgeleri Vali Veysel Dalmaz ve diğer yetkililer tarafından verildi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 15:03:35
Güncelleme :7 Haziran 2006 Çarşamba 15:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?