5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Şiran'da terör operasyonu

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bölücü terör örgütü üyesi 1 kişi ile örgüte yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen 2 kişi yakalandı.

Bölücü terör örgütünün Karadeniz bölgesine açılım planları çerçevesinde Gümüşhane'ye bir grup örgüt mensubunu gönderdiği istihbaratını alan İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şiran ilçesinde operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda, bölücü terör örgütü üyesi 1 kişi ile örgütüne yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen 2 kişi yakalandı. Bu kişilerle birlikte 1 adet tabanca ve 3 adet cep telefonu ile içinde bol miktarda gıda malzemesi bulunan otomobil ele geçirildi.

Yetkililer, terör örgütü mensuplarının bölgede bulundukları süre içinde Gümüşhane halkından destek alamadıklarını, sadece Torul ilçesine bağlı yayladaki bir kişiden az miktarda erzak aldıklarını, bu nedenle ikmal sıkıntısını gidermek için Şiran ilçesine gelerek, araç yardımıyla ikmal ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirttiler.

Yakalanan kişilerin sorgularının sürdüğü, operasyonların devam ettiği bildirildi.
AA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 11:33:55
Güncelleme :14 Temmuz 2006 Cuma 11:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERDAR BAYRAM IP: 88.224.205.xxx Tarih : 17.07.2006 23:45:14
PKK teror orgutu mensuplari olan teroristler sunu iyi bilmelidir...Karadenizde asla ama asla gecinemezsiniz.Cünkü karadeniz halkı asla terore gecit vermeyecektir..Karadenizin havasında suyunda hepiniz bogulacaksiniz.Bu yüzden zaman gecmeden Türk silahlı kuvvetlerine teslim olun.."Ne mutlu Türküm diyene !"