6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

SKG bilgilendirme toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nce, vatandaşlara ve kurum müdürlerine yeni sosyal güvenlik kanunu ve kaçak istihdam hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Başer, Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Trabzon Grup Başkanı Başmüfettiş İbrahim Özçelik, Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay, kurum amirleri ve işverenler katıldı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Başer, yaptığı konuşmada yeni sosyal güvenlik kanunu hakkında katılımcılara bilgi vererek, kaçak istihdamın zararlarını anlattı. 

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise konuşmasında sosyal güvenlik kurumunda görevli personelin dikkatli olmasına değinerek, basında zaman zaman yer bulan haksız istihdama ve sigortalamaya dikkat çekti. Vali Salihoğlu, ”Sosyal güvenliğin insan için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok, ama Türkiye’de sosyal güvenlik kurumlarının ne kadar dağınık olduğunu hayatın çeşitli zamanlarında sosyal güvenlikle karşılaşmış olan bireyler olarak iyi biliyorsunuz. Toplumun gelecek kuşaklarını bizden daha çok ilgilendiren bu düzenlemelerin hukuki altyapısını oluşturması zorunludur. Sosyal güvenlik ile ilgili düzenlemeler bizi ilgilendirdiği kadar çocuklarımızı ve torunlarımızı da ilgilendiriyor. Bugün aldığımız maaşlar yine torunlarımız tarafından alınabiliyor ve yine bugün faydalandığımız sosyal güvenlik hakları ailede aynen devan ettirilebiliyor.” şeklinde konuştu. 

Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Trabzon Grup başkanı Başmüfettiş İbrahim Özçelik de Türkiye ve Avrupa'da sosyal güvenlik ve sigortalı oranlarını karşılaştırarak yeni düzenlenen Sosyal Güvenlik Kanununun ülkeye getirilerini anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 14:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?