6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Soğuklar araçları vurdu!

Gümüşhane’de özellikle geceleri etkili olan soğuk hava ve ayaz en çok yol kenarlarına ve açık otoparklara park edilen araçları vurdu.

Sabahın erken saatlerinde işlerine gitmek için araçlarının yanına gelen sürücüleri ilk olarak araçlarının ön camlarındaki buzlar karşılıyor. Buz temizliğini yapan sürücüler bu sefer de gece ayazda biten aküleri ile uğraşıyorlar. Gümüşhane’de çok sayıda aracın akü problemi yaşadığı ve tamircilere gittiği edinilen bilgiler arasında.

Gümüşhane Sanayi Sitesinde oto tamirciliği yapan Muammer Şahin, kendilerine günde en az 10 aracın sabah çalışmadığı şikayeti ile geldiğini belirterek, “Gümüşhane vadinin içerisinde kurulan bir şehir olduğu için gece ayaz çok fazla oluyor. Bazı günler -20’lere kadar sıcaklığın düştüğü bilinmekte. Yaklaşık 10 günden beri devam eden bu soğuk hava dalgasında günde 10 araç akü, antfiriz ve şarj dinamosu problemleri ile bize geliyor. Bu havalarda sürücülerin en çok dikkat etmesi gereken konuların başında; akülerinin suyunu ve şarjını kontrol ettirmeleri, şarj dinamolarının bakımlarını yapmaları, aracın yağını ve antfirizini kontrol ettirmeleri geliyor.” şeklinde konuştu.

Ayrıca kış mevsiminde olunduğu için mutlaka her araçta çekme halatı ve zincir de bulundurulması gerektiğinin altını çizen Şahin, “Bana bir şey olmaz zihniyeti ile yola çıkan birçok arkadaşımız bunun pişmanlığını fazlası ile yaşamıştır. Özellikle kış mevsiminde araç kullanan arkadaşlarımız lütfen çok daha dikkatli olsunlar” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?