7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Son tur Olucak Manastırı'na yapıldı

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün “Gümüşhane’yi Tanıma ve Tanıtma Projesi” faaliyetleri kapsamında düzenlediği olduğu Kültür Turları’nın sonuncusu Merkez Olucak Köyünde bulunan Olucak (İmera) manastırına yapıldı.

Düzenlenen turizm etkinlikleri kapsamında gezilere katılan vatandaşlar gördükleri kültür ve tarihi merkezler karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın’a teşekkürlerini ifade eden ziyaretçiler, bu proje sayesinde Gümüşhane’nin bu değerlerini görme, tanıma ve tanıtma imkanına sahip olduklarını söylediler.

Bu tür Turizm ve kültürel etkinliklerin önümüzdeki yıl da artarak devam etmesini talep eden vatandaşlar, Artabel, Limni, Kabaktepe Şehitliği, Örümcek Ormanları, Sadak Harabeleri, Kov Kalesi ve Kadırga Yaylası’nı da görmeyi arzu ettiklerini İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın’a ilettiler.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise yaptığı açıklamada;”Manastırın çevre düzenlemesi ve restorasyonu için AB TR 90 hibe projeleri kapsamında sunulan 400 bin euro değerindeki ön teklif projesinin kabul edildiğini belirterek, proje dosyası maliyet özetiyle birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2008 yılı yatırım projesine de teklif edildiğini belirtti. Manastır gezisi sonrası ziyaretçiler, geniş bir halka oluşturarak kemençe ve davul zurna eşliğinde horon teptiler. Gezinin son durağı Süleymaniye Mahallesi oldu.

Gümüşhane il merkezine 38 kilometre uzaklıktaki Olucak köyü sınırları içerisinde yer alan Olucak (İmera) Manastırı; antik kentte kubbeli ve kubbesi tonozlarla örtülü bir yapı. Kitabesinden 1350'de yapıldığı anlaşılıyor. Çok sayıda tarihi ve kültürel değeri bulunan antik şehir arkeolojik sit alanı ilan edilmiş durumda.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 12:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut özdamar IP: 88.228.36.xxx Tarih : 23.11.2007 17:52:09

çook güzel olmu mükemmel herkese buradan slm