7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Spor camiasına fair play daveti

Türkiye Faal Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Gümüşhane Şube Başkanı Nejdet Nas, amatör futbol liginde oynanan müsabakalarda meydana gelen olayların ardından, spor camiasını fair play ruhuna uygun davranmaya davet etti.


Nas, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Kösespor-Hürriyetspor müsabakasında 83. dakikada mağlup duruma düşen Hürriyetspor Kulüp başkanının oyun alanına girip hakemin yüzüne tükürmesi ve futbolcularının hakemlere tehditkar küfürlü eylemde bulunmaları ve aynı hafta oynanan Torulspor-Şiran Karacaspor müsabakasında da benzer olayların yaşanmasının amatör futbola gölge düşürdüğünü belirtti.


Hakem camiası olarak her takıma eşit mesafede durduklarını vurgulayan Nas, "Hakem Camiası olarak bizlere yapılan bu haksız davranışların son bulmasını, maçların amatör ruha uygun kardeşlik havasında geçmesini arzu etmekteyiz. Bütün kesimleri fair play ruhuna uygun hareket etmeye davet ediyoruz. Hakem camiası olarak müsabakaların sonuçları ile ilgili mercilere sunduğumuz Raporlar doğrultusunda verilen cezalarında yetersiz düşük tutulduğu kanaatini taşımaktayız.

Verilen cezalar daha önceki Raporlarımız ile emsal teşkil etmesine rağmen cezaların yetersizliği vicdanlarımızı yaralamıştır. Bizleri bir nevi koruma kalkanında olan İl Disiplin Kurulunun Raporlarımızla çokta bağdaşmayan kararlarını hayretler içerisinde şaşkınlıkla karşıladık. Maçları seyreden ilgili diğer Kulüp temsilcileri de İl Disiplin Kurulunun aldığı kararlardan memnun olmadıklarını bildirmişlerdir. Cezaları yetersiz bularak tepkilerini gösteren Kulüp Temsilcileri de Hakem camiasına Raporların eksik yetersiz düzenliyorsunuz diyerek tepkilerini göstermişlerdir.

Görüldüğü üzere adaletsiz kararlar sadece bizleri değil ilgili diğer kulüpleri de doğrudan etkilemektedir. En mükemmel adaletin yeri vicdandır. Bizlerin vicdanları verilen adaletsiz cezalardan rahatsızdır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 11:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?