5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Spor güvenlik toplantısı

Türkiye 3. Futbol Ligi 2. Grup takımlarından Gümüşhanespor'un, kendi sahasında yapacağı maçlar öncesi Vali Veysel Dalmaz başkanlığında "Spor Güvenlik Toplantısı" yapıldı. 

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Gümüşhane Emniyet Müdürü Ali Tom, Merkez Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ümit Dedebağ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Çildoğan, İl Sağlık Müdürü Ömer Yıldız, Belediye Zabıta Ekibi Müdürü Sebahattin Şeker, Gümüşhanespor 2. Başkanı Mustafa Akbulut ve Amatör Futbol Spor Kulüpleri Başkanı Ali Kemal Aras katıldı.
Toplantıda Gümüşhane Yenişehir Stadı'nda oynanacak karşılaşmalarda uygulanacak güvenlik tedbirleri tek tek belirlenirken, Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan slayt gösterisi ile toplantıya katılanlara yürütülecek güvenlik önlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi. 

Vali Veysel Dalmaz, toplantıda alınan kararların ivedilikle uygulanacağını belirterek, "Burada aldığımız kararlara hassasiyetle uymak zorundayız. Sporun doğası şiddet değil, kişiler arası dostluğa zemin hazırlamaktır. Ancak, idealde böyle olmasına rağmen zaman zaman spor müsabakalarında hiç de güzel olmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Bu durumda olayları engellemek için fiziki tedbirler almak zorundayız. Müsabakalardaki münferit olayların büyümesini engellemek için emniyet tedbirleri almak mecburiyetindeyiz. Burada alınan kararların uygulaması hassasiyetle takip edeceğiz. Bunun için gerekli olan çalışmalar en kısa zamanda tamamlanacaktır. Tribünün ve stadın çevresinde alınacak tedbirlerin uygulamasına bir an önce başlanacaktır" diye konuştu. 

Toplantı sonrasında toplantıya katılan heyetle birlikte, Yenişehir Stadı'na giden ve burada incelemeler yapan Vali Dalmaz, uygulanacak güvenlik tedbirlerinin nasıl olması gerektiği hakkında yetkililerle bilgi alışverişinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 23:58:49
Güncelleme :17 Eylül 2006 Pazar 14:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?