4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Su depoları onarıldı

Gümüşhane Belediyesi Su İşleri Servisi yeni su depolarını kullanıma sundu.Yapılan yeni düzenleme ile eski su depoları iptal edildi. Yeni su depoları devreye alınarak şehre temiz ve sağlıklı su verilmeye başlandı.

Gümüşhane’ye cazibeli su getirme çalışmaları devam etmekle birlikte şu anki kullanılan su yeni sistemde şeffaf bir görünüm altında tüketime sunulmaktadır. Bunun yanında yeni su şebekesine geçiş işlemleri devam etmektedir. Hasanbey Caddesi Cumhuriyet Caddesi Zafer meydanı ve muhtelif kesimlerde çalışmlara devam etmektedir. Kullanılan içme sularının dezenfeksiyonu için bir yılda yaklaşık 4,500 kg klor kullanılmaktadır.

Gümüşhane’deki şebeke suyunda sağlık açısından her hangi bir sorun bulunmadığını ifade eden Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı “İçme sularının kontrolü İl sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmaktadır. Muhtelif noktalardan alınan numuneler kimyasal ve bakteriyolojik incelemelere tabi tutulmaktadır. Sularımızdaki klorlama yeni aldığımız otomatik cihazlarla yapılmaktadır. Bu sebeple halkımız rahatlıkla içme suyunu kullanabilir” şeklinde konuştu

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 17:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?