6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Su sayaçlarına don yarısı

Gümüşhane Belediyesi Su İşleri Şefi Arif Okur, vatandaşları kış aylarında yaşanan sayaç ve abone şube yolu donmalarına karşı uyardı.


Yaşanabilecek don olaylarına karşı gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Okur, donan sayaçlar olursa hiç müdahale edilmeden kendilerine bildirilmesini istedi.


Gümüşhane Belediyesi Su İşleri Şefi Arif Okur tarafından yapılan uyarıda havaların aniden soğumaya başladığı hatırlatılarak, şunlar dile getirildi:
"Abone şube yolları, su sayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon boruları soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından suyun kullanılmadığı zamanlarda donmakta ve vatandaşımız mağdur olmaktadır. Bu yerlerin bakım, onarım ve korunması vatandaşlarımızın görevidir. Su sayacı, abone şube yolu ve kolon borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerekmektedir. Su kullanılmadığı zamanlarda sayalar çok az miktarda açık bırakılması borularda ortaya çıkacak donmaların önüne geçecektir."


‘SICAK SU DÖKMEYİN’
Donan sayaçları açmak için halk arasında yaygın olarak kullanılan yöntemlerin yanlış olduğu uyarısında bulunan Okur, sıcak su dökülerek veya ateş tutarak açılmaya çalışılmasının boruların çatlamasına neden olduğunu hatırlattı.
Okur tarafından yapılan uyarıda kış aylarında sayaçların korunması için yapılması gerekenler şu şekilde dile getirildi:
"Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numarası belirtilmek suretiyle Belediye'ye bildirilmelidir. Çok şiddetli soğuklarda muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalıdır. Abonelerce tedbir alınmaması halinde; soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkânı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır. Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir."

İha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 14:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?