7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Su sporları şenliği düzenlenecek

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesinde bulunan Kürtün Barajında, Su Sporları Şenliğinin üçüncüsü 23-26 Temmuz 2008 tarihinde gerçekleştirilecek. Uluslararası düzeyde yapılacak oryantiring macera yarışmaları Yaylalı köyü, Kazıkbeli,Güvende yaylaları, Örümcek Ormanlarında yapılacak. 

Şenliklerle ilgili bilgi veren Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, “Kürtün baraj gölünde bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz su sporları şenliğinin yanı sıra, geçtiğimiz yıl düzenlemiş olduğumuz Oryantiring macera yarışmalarının ikincisini de ilçemizin doğal ortamında ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılan sporcularımız aracılığı ile gerçekleştireceğiz. Doğu Karadeniz'de turizm ve spor geleceğimizdir. Zigana'da başlattığımız kış şenliğinden sonra Kürtün ilçemizde su sporları ve oryantiring macera yarışları yapacağız.”dedi. 

Şenlikten amaçlarının yöreyi tanıtmak olduğunu belirten Vali Salihoğlu, şunları ifade etti: 

“İnsan hayatının vazgeçilmezi olan suyun, çok yönlü olarak kullanılması gerekmektedir. Suyu üretim ve enerji yönünden değerlendirdiğimiz gibi, spor açısından da değerlendirerek turizme katkı sağlamalıyız. Bu sebeple baraj gölümüzde düzenlenecek su sporları yarışmaları turizme katkı sağladığı gibi, kardeşliğe, birlik, beraberliğe ve eğlendirmeye de büyük katkı sağlamaktadır. Doğal yapımızı, çevreyi kirletmeden, gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak kaydıyla değerlendirmeliyiz.Kültürel varlıkların yanında doğal zenginlikler de büyük önem taşımaktadır.” 

Şenlik kapsamında: dağ bisikleti, oryantiring, koşu, kano, dağcılık, katırlı yürüyüş, yüzme, Su sporları şenliğinde ise amatör balık tutma yarışmaları, dragon bot yarışları, kürek, su kayağı, yağlı kazık yarışması, su pentlantonu, yüzme yarışmaları yapılacak.

...
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 11:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet şen IP: 88.230.204.xxx Tarih : 13.07.2008 22:38:16

hepsini anladımda bir kürtünlü olarak bu yağlı kazıkda neyin nesi oluyor ben bunu hırıstiyanların bogazda hac cıkarması olarak biliyorum bizim barajımızda ne işi var