7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Tapuya kalite belgesi

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Tapu ve Kadastro Müdürlükleri’nde geçmiş yıllarda yaşanan “bugün git yarın gel” olayının bittiğini söyledi.

Gümüşhane Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin aldıkları ISO-9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgeleri Vali Dr. Yusuf Mayda tarafından kurumda ilgili yerlere asıldı. Belgelerin alınmasıyla ilgili düzenlenen törene Tapu Müdürü İsmail Karataş, Kadastro Müdürü Hasan Dayıkaraca ve kurum personeli katıldı.

Her iki kurumun belgelerini ilgili yerlere kendi eliyle asan Vali Dr. Yusuf Mayda, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, tapu dairelerinde “bugün git yarın gel” döneminin tarihe karıştığını ISO belgelerinin de bunun tescili olduğunu söyledi.

Vatandaşların müracaat ettikleri andan itibaren birebir ilgilenmek sureti ile vatandaşların işlerinin en kısa zamanda çözüleceğini kaydeden Vali Mayda, “Tapu ve Kadastro Müdürlüklerimiz kamu hizmetlerinde bir taahhüt yapmış oluyor. Bizim için mutlu bir gün. Hem tapu hem kadastro müdürlüklerimiz ISO kalite belgelerini aldılar. Bu belge vatandaşa kaliteli, güleryüzlü hizmeti içeriyor. Vatandaşların işlerini gecikmeden yapmayı ve asgari bir kaliteyi taahhüt ediyor. Dolayısı ile bu kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini öne çıkaran bir taahhüttür” dedi.

Gümüşhane’deki diğer kamu kurumlarının da bu şekilde belgelenmelerini ve bu belgeleri almasını istediklerini dile getiren Vali Mayda, şunları söyledi:
“Her iki kurumumuzda bildiğiniz üzere vatandaşların yoğun olarak iş takip ettikleri bir kurumdur. Dolayısı ile böyle bir belgenin olması, asgari bir kalitenin, kalite standardının taahhüt edilmesi de vatandaşımız açısında memnuniyeti ön plana çıkaran bir anlayış olacak. Bu kalite standardını devam ettirmeleri, vatandaşların işlerini en iyi şekilde görmelerini bekliyoruz.”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren 957 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü arasından Gümüşhane’nin de içinde olduğu 220 müdürlüğe verildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2012 Perşembe 15:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?