8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Tarih, mirasçıların uzlaşmasını bekliyor

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu merkez ilçeye 42 kilometre uzaklıktaki Sarıçiçek Köyü’nde 150 yıl önce biri usta diğeri de çırağı tarafından yapılan Türk Evleri’nde incelemelerde bulundu. 

Türk evlerine hayran kaldığını belirten Vali Salihoğlu “Köy için önemli bir zenginlik. Yapan usta ve çırağı çok emek vermiş. Ama kullanılmadığı ve ilgilenilmediği için biraz bakımsız kalmış” dedi. Türk Evlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edildiğini belirten Salihoğlu daha sonra şunları söyledi: “Yeni çıkan yasa ile birlikte tarihi eser sahibi olanlara 200 bin YTL kredi veriliyor. Ancak, bu evlerin çok sayıda mirasçısı varmış. Eğer anlaşıp her iki ev için birer temsilci tayin edilirse kredi almaları mümkün. Her iki ev de birer tarihi eser, zenginlik kaynağı. İyileştirme yapılabilmesi için önce varislerin bir araya gelmesi gerekiyor. Birleşme gerçekleştiğinde gerekli olan tüm yardımları yapacağız.” 

Sarıçiçek Köyü Muhtar Vekili Halit Gündüz de Türk Evlerini yılda bin kişinin ziyarete geldiğini belirterek” Gelenlerin yarısı da yurt dışından gelen yabancı turistler oluyor. Bakım ve onarımının yanında çevre düzenlemesi de yapmak istiyoruz. Ancak varislerini bir araya getirmek ve birer temsilciye indirmeye çalışıyoruz. Bunun gerçekleşmesi halinde gereken kredi alınıp onarım ve çevre düzenlemesine yapacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 10:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?