5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Tarım müdürlüğünden haşereye savaş

Gümüşhane Tarım İl Müdürü Ertekin Çolak, il genelinde bulunan 324 adet serada zararlılara karşı mücadele edildiğini ve sera sahiplerinin mücadele konusunda bilgilendirildiğini söyledi. 

Tarım Müdürü Çolak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bitki Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 'Sera Tespit Komisyonu', bu yıl il genelinde bulunan 324 serayı kayıt altına almıştır. Örtüaltı sebze yetiştiriciliği (sera) ve zararlılara karşı üreticilerimize yönelik bilgilendirme çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. Komisyonca yapılan tespit sonunda 36 bin 662 metrekarelik 324 seranın olduğunu söyleyen Müdür Çolak, "Aile ihtiyaçlarına yönelik seralarımız ayrıca aile ekonomisine de katkı sağlamaktadır. 

Seralarımızda domates, salatalık, biber, patlıcan, marul, soğan ve maydanoz gibi sebzeler üretilmektedir. Zaman zaman yapılan kontrollerde genel olarak mildiyö hastalığı, erken yaprak yanıklığı, kök çürüklüğü ile yaprak bitleri gibi hastalık ve zararlılarla karşılaşılmış olup, bu hastalık ve zararlılara karşı teknik elemanlarımızca uygun mücadele yöntemleri uygulanmak suretiyle bunların önüne geçilmiştir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 12:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?