5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Taş ve kayalara karşı tedbir

Zaman zaman kaya ve taşların düşmesi sonucu kazaların meydana geldiği Trabzon-Erzurum karayolunun Gümüşhane şehir geçişi, tel kafesle kaplanıyor. 200 metre yüksekliğinde ve 1 kilometre uzunluğundaki 25 dönümlük alan, tel kafes içerisine alınacak. 

Gümüşhane Terminal mevkii ile Köprübaşı Karakolu arasında bulunan yaklaşık 1 kilometrelik alanda tel kafesle kaplama çalışmaları hızla sürüyor. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilerek özel bir firma tarafından başlatılan çalışmalar devam ederken, bölgede taş ve kaya düşmesi sebebiyle karayolunda ulaşım Cumhuriyet Caddesi'nden sağlanıyor. 

Özel eğitim almış işçilerle çalışmaların sürdürüldüğünü belirten firma yetkilileri, bölgenin önce kaya ve taşlardan temizlendiğini söyledi. Firma yetkilileri, "Tel kafesle örtülecek olan alan yaklaşık 25 dönümlük bir alanı içine alıyor. Çalışan işçilerimiz özel olarak eğitilmiştir. Bölgeye elektrik alarak deliciyle 5'er metre aralıklarla delikler açılıp bunların içerisine demir direkler yerleştiriyoruz. Çekilen kafes teller bu demir direklere monte ediliyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 16:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?