7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Tatbikat nefes kesti

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde yangın tatbikatı düzenlendi.

Yangın esnasında öncelikle can kaybını önleyerek yangına nasıl ve ne şekilde müdahale edilmesi gerektiğini öğrencilere anlatan itfaiye ekipleri daha sonra uygulamalı olarak çalışmalarına devam etti.

Tatbikatta öğrencilere yangın esnasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdiklerini dile getiren Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Amiri Harun Şeker, “ Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde gerçekleştirdiğimiz bu tatbikat ile öğrencilere yangın esnasında ne yapılması ve nasıl davranılması gerektiğini anlattık. Ayrıca yangının nasıl söndürüleceği ve hangi şekilde kontrol altına alınacağı gibi teorik bilgileri uygulamalı olarak öğrencilere gösterdik. Öncelikle yangın ikaz alarmının verilmesiyle öğrenciler sınıflarından çıkarılarak güvenlikleri sağlandıktan sonra okul bahçesinde ekiplerimiz tarafından, temsili yangın öğrencilere de uygulatılarak kısa sürede söndürüldü. Daha sonra yangın esnasında mahsur kalan öğrencilerin nasıl kurtarılacağını göstermek amacıyla öğrencilerin bulunduğu kata itfaiye merdiveni yükselterek tatbikatımızı başarılı bir şekilde tamamladık.” şeklinde konuştu.

Bu tür tatbikatların hayati önem taşıdığını dile getiren Şeker, yangın tatbikatını öğrencilerin ilgi ve heyecanla izlediğini belirterek, bu tür tatbikatların ilerleyen zamanlarda da devam edeceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2012 Perşembe 18:57:05
Güncelleme :3 Nisan 2012 Salı 09:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?